Wpis z mikrobloga

✨️ Jak neuroatypowość wpływa na rodzicielstwo?
Ale mnie wykop rozsierdził... Aż się cieszę, że mnie białkov zbanował przez "podaj numer telefonu" i tylko lurkuję.

Nawiązuję do tego wpisu https://wykop.pl/wpis/86941343/syn-wzial-pilke-gimnastyczna-na-lozko-przykryl-sie

I komentarza
@TP53: Wykopowa zdalna diagnoza specjalisty-eksperta, klasyczek. Ej serio taka sytuacja i zabawa z piłką pod kołdrą w wieku 6 lat to według ciebie problemy z integracją sensoryczną? Ja p------ę, ten portal nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać :D

Serio, bardzo długo się śmiałem z dysleksji, ADHD i innych "chorób", które się leczy "pier...em od starego".

Do czasu aż mi się oczy otworzyły. Mam fajne dzieciaki, cieszyło mnie, że mają wiele cech po mnie aż... wyszła jakaś inba w szkole. Od słowa do słowa, od rozmowy do rozmowy zaczęły mi się oczy otwierać. Dowiedziałem się, co to neuroatypowość, układ prioperceptywny, przebodźcoeanie i.. ja też mogę powiedzieć z żoną - stworzyliśmy potwory.

Im dłużej patrzę na swoje życie, decyzję i zachowanie tym bardziej widzę jak bardzo jestem upośledzony, a moje "mocne strony" to "wady".

Tak więc panie @Wojciech_Skupien - bez urazy, spójrz na sprawę z dystansem i nie lekceważ objawów. A porada "zapisz do harcerstwa" to kwintesencja wyłomu, prawie jak "idź pobiegaj" na depresję.

#dzieci #radosctacierzynstwa

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

@Wojciech_Skupien +1811
Syn wziął piłkę gimnastyczną na łóżko, przykrył się kołdrą i zaczął się turlać. Po chwili słyszę charczenie. Zaglądam, a ten zaklinowany na piłce pod kołdrą. Wyciągałem go jak z pułapki chłop 6 lat na karku, a rozum odziedziczył po ojcu. Jeszcze inspekcja szyi i ojcowskie "wody się napij"
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@mirko_anonim

Przedszkole zwyczajnie ma dodatkowy hajs za "neuroatypowe" dziecko i tyle ¯_(ツ)_/¯

Nie masz specjalnego dziecka, po prostu jesteś beznadziejnym rodzicem a przedszkole to wykorzystuje.
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@mirko_anonim oczywiacie masz racje, ale poruszasz temat wymagajacy wiedzy i intelektu na portalu dla debili z fasem i lekkim uposledzeniem. Przeciez dla nich to to samo co magia, a w------l leczy wszystkie problemy xD daj sobie spokoj, szkoda twojego czasu i nerwow.
  • Odpowiedz