Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: Debilu.
Służba wojskowa to narzedzie kontroli nad apoleczenstwem. Mlody chlopak orzechodzi w wojsku indoktrynacje po ktorej jest juz poslusznym trybikiem w maszyniem dlatego typu boomerow ma mentalnosc niewlonika ktora każe im pracować całe życie.
Służba wojskowa jeśli już to po pierwsze dla kobiet tak samo.
Po drugie taka sluzba wojskowa w wieku 18-19 albo 19-20 to w skrocie zabranie huopowi ostatnich lat nastoletnich a wiec nadziei na zniane swojego
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
samodzielny-optymista-24: @jannlkkk:

Jakie narzędzie kontroli nad społeczeństwem? Wojsko to jest to co jest potrzebne pod kątem hartowania ducha, wytrzymałości fizycznej oraz co najważniejsze - edukacji życiowej pod kątem radzenia sobie ze wszystkimi problemami. Piszesz jak jakiś 10-latek który nie słucha się mamy i wmawia teraz, że wojsko to narzędzie kontroli nad społeczeństwem, bo jest posłusznym trybikiem. Jakim posłusznym trybikiem? Dostaje wyzwania, zadania. W szkole, w pracy czy też podczas treningu
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
pomyślny-podróżnik-56: Przywrócenie obowiązkowej służby wojskowej by spowodowało jeszcze większą frustrację u tych ludzi co by doprowadziło do upadku kraju bo z niewolnika nie ma pracownika i po drugie nie każdy się tam nadaje , nadajesz się tam to śmiało idziesz , mówisz to nie dla mnie to nie idziesz i idziesz tam gdzie chcesz pracować to logiczne , ale dawanie wszystkich tam na siłę to jest to świetny mechanizm na rozwalenie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Wszystkoe systemy totalitarne charalteryzowaly się obowiazkowa sluzbe wojskową za to najbardziej wolnosciowe panstwa w historii opeiraly się w duzej mierze na szlachcie i najemnikach.
Nie wiem czego ma mnie nauczyć wojskow m.in. fala (znęcanie się nad nowymi), bieganie i ćwiczenia bez celu.
Większośc mlodziezy ma imprezy spotkania towarzyskie hobby a nie spanie w koszarach i sluchanie rozkazów.
A oczywiście tylk9 męzczyźni musza mieć wojsko bo kobieta jest święta niewinna i nietykalna
  • Odpowiedz