Aktywne Wpisy

mvp84 +333
Największe upadki ostatnich lat - ja zaczynam:
wcale nie #heheszki
wcale nie #heheszki
źródło: images (1)
Pobierz
Salido +201
Minął 25. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
105 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
112 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
105 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
112 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-16
Pobierz

Przechodzę kryzys po rozstaniu. Historia jakich pewnie tysiące. 11 lat razem w związku. 7 letnie dziecko. Rozstanie z dnia na dzień - ona wyprowadza się z dzieckiem z wspólnie wynajmowanego mieszkania, bo "ma dość rutyny i braku możliwości rozwoju". Taki tekst usłyszałem. Czy były wcześniej sygnały? Pewnie tak, ale nic dramatycznego. Oboje pracujemy w budżetówce, oboje pochodzimy z biednych rodzin, na własne mieszkanie nigdy nie będzie nas stać, nawet na wkład własny byśmy pewnie nie uzbierali. Wynajmowaliśmy w dobrej cenie dwupokojowe lokum, jeździliśmy dwa razy w roku na urlop - wakacje, były górki i dołki, ale chyba wszystko dobrze.
Od rozstania minęły 4 miesiące. Jedynie na plus, że nie mieliśmy ślubu, ani wspólnych kredytów czy zobowiązań finansowych. Z dzieckiem dogadaliśmy się na razie na opiekę naprzemienną. Wkrótce chcemy to uregulować sądownie. Ona zamieszkała z koleżanką (wynajęły mieszkanie), ja mieszkam tam, gdzie wcześniej, ale szukam czegoś tańszego. Niby nic się szczególnie nie zmieniło. Dziecko 2 tygodnie mieszka u mnie, 2 tygodnie u niej. Normalnie z nią rozmawiam, bez kłótni. Niby powinienem czuć ulgę, albo cieszyć się, że nie muszę chodzić po sądach... Ale jestem pusty w środku. Nie wiem, co robić z wolnym czasem, gdy córka jest u niej. Nie wiem jak planować dalsze życie. Po prostu nie wiem co ze sobą zrobić.
Czy ktoś może był lub jest w podobnej sytuacji i chciałby opisać swoje doświadczenia? Jakoś tak lepiej łatwiej przetrwać czytając podobne historie.
#zwiazki #rozwod
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Skup się sobie i na dzieciaku. Odpocznij od bab bo masz teraz ważniejsze rzeczy na głowie