Wpis z mikrobloga

✨️ Studia prawa na UJ: wybór przedmiotów i relacje
Cześć!
Chciałem zapytać o charakterystykę studiowania prawa na UJ w porównaniu z innymi uczelniami. Słyszałem, że na UJ samemu można wybierać sobie przedmioty a na innych uczelniach podąża się ściśle ustalonym planem. Jakie są realne plusy i minusy tego typu rozwiązania? Drugą kwestią jest sprawa relacji, czy tego typu sposób studiowania nie utrudnia zawierania głębszych znajomości? W końcu z tego co rozumiem nie tworzymy w takim wypadku zwartej grupy osób tylko na każde zajęcia przychodzi się w zupełnie innym składzie, a może się mylę? #studia #uczelnia #prawo #uj #studbaza

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:

Słyszałem, że na UJ samemu można wybierać sobie przedmioty a na innych uczelniach podąża się ściśle ustalonym planem

Nie wiem jak na UJ, ale na UW poza obowiązkowymi podstawami (zakładam, że na UJ też musisz zrobić cywila, karne, KPC, KPK, admina etc.) też wybierasz sobie sam przedmioty. To chyba standardowe na prawie każdej uczelni, która oferuje prawo.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: a to nie jest tak że masz część obowiązkową, a tylko fakultety wybierasz? Nie zakładam że na UJ wybiera się dowolnie co się chce. A jeśli wybierasz tylko fakultety to tak jest na każdej uczelni raczej
  • Odpowiedz