Aktywne Wpisy

Gastronomia w Polsce właśnie umiera na naszych oczach. Knajpy, które znaliśmy i uwielbialiśmy od lat, zamykają się jedna po drugiej. Właściciele nie wyrabiają z opłatami, a restauracje padają dosłownie jak muchy. Dlaczego jest tak źle?
- Kosmiczne rachunki: Koszty prądu, gazu i czynszów przerosły najśmielsze oczekiwania.
- Drożyzna: Ceny produktów spożywczych rosną w zastraszającym tempie.
- Presja płacowa: Utrzymanie dobrych pracowników kosztuje dziś fortunę.
Jak możemy pomóc?
- Jedzmy na miejscu (olać pyszne pl czy
- Kosmiczne rachunki: Koszty prądu, gazu i czynszów przerosły najśmielsze oczekiwania.
- Drożyzna: Ceny produktów spożywczych rosną w zastraszającym tempie.
- Presja płacowa: Utrzymanie dobrych pracowników kosztuje dziś fortunę.
Jak możemy pomóc?
- Jedzmy na miejscu (olać pyszne pl czy
źródło: image
Pobierz
Tumurochir +265
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Czy 800+ jest faktycznie dla klasy średniej?
Załóżmy wykształcone małżeństwo z dobrym zawodem w mieście wojewódzkim, gdzie mąż zarabia razem z premiami 16500 brutto, tak samo żona. W drugim progu podatkowym potrąca im się 800zł miesięcznie. Czyli mając dwójkę dzieci - otrzymują 800zł miesięcznie które... zabrało im się w grabieżnym progu podatkowym xD
To tak ma wyglądać 800+? Gdzie zabiorą im kasę a następnie odzyskają, bo mają dzieci? Dlatego ludzie się budzą i wiedzą, że nie opłaca się wspierać tego programu dziećmi - nic dziwnego, że ludzie się zorientowali o co chodzi i celowo nie chcą mieć dzieci co widać w top artykułach na Wykopie gdy jest świętowanie z powodu coraz to niższej demografii.
#rodzina #800plus #800minus #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Za dużo populistów słuchasz i potem piszesz głupoty w internecie.
PS:
@mirko_anonim: jak zarabiają razem ~33k brutto i już mają dzieci, to nie są ani celem zwiększenia dzietności ani populizmu rozdawniczego ¯\(ツ)/¯
Dyskutujemy zatem o czymś, co
Chodzi o to, że zabierają klasy średniej z racji wejścia w drugi próg podatkowy pieniądze. I potem je odzyskują, bo mają dziecko. Przed 2018 tego nie było, bo wtedy drugi próg podatkowy był dla naprawdę elit, teraz jest dla co najmniej dla co dziesiątego Polaka. Tyle, że wtedy nie trzeba było martwić się o wysokie zarobki, ponieważ politycy nikomu nie zabierali
@mirko_anonim: chodzi o to ze te 800zl i tak ci zabiora czy tego chcesz czy nie. Jak ktos ma dziecko to dostaje zwrot podatku. Co ty bys chcial zeby
Jak ja byłam dzieckiem to mało było programów socjalnych i jak się klepało biedę to te programy więcej kosztowały by po urzędach je załatwiać niż to co się otrzymało ostatecznie. Może jakby wtedy było można wnioski online składać a
Oni mi 800+ nie zabiorą. Zabiorą mi jedynie większe zarobki w drugim progu podatkowym. Gdybym zarabiał tyle analogicznie do 2017 roku - tak by mi ich