Aktywne Wpisy

Salido +322
Minął 35. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęło 5 osób.
140 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
151 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 3 wypadki śmiertelne w których zginęło 5 osób.
140 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
151 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-479086-26
Pobierz
emilch123 +11
Za równe 5 dni będę się oświadczał mojej dziewczynie, czuję taki stres jak o tym myślę, że tam klękam i nie wiem czy będę wstanie coś powiedzieć xD musiałem chociaż tutaj coś powiedzieć bo duszę to w sobie. Poza tym znacie jakąś dobrą restauracje w Krakowie gdzie mógłbym zabrać swoją wybrankę na kolację? #zwiazki #rozowepaski #krakow

Change my mind: Używanie syren do upamiętniania wydarzeń to ogromny błąd
Ja rozumiem, że jest to okazja do testowania tych systemów, ale to nie powinno tak funkcjonować, że przeplata się krytyczne zastosowania (np. ostrzeganie o zagrożeniach) z przyziemnymi sprawami (np. upamiętnianie wydarzeń historycznych). I to jeszcze w sposób tak bezrozumny jak to się dzieje ostatnio:
- ruska rakieta sobie wybucha na terytorium Polski - temat bardzo nośny i nadal tkwiący w głowie
- rozsyłają alerty RCB "bądź przygotowany" z linkiem do zewnętrznego serwisu, który z powodu najpewniej masowych odwiedzin ma problemy z poprawnym działaniem (człowiek ma być przygotowany podczas gdy ten kraj nie jest?) - kiedy powszechnie ostrzega się by nie klikać w nieznane linki, a sieć GSM ma przecież tę podatność że nadawca może mieć dowolny numer czy nazwę i dlatego m.in. rekomenduje się oddzwanianie, by mieć pewność, że rozmawia się z na pewno właściwą osobą
- Jutro o 17 będą hałasować syrenami alarmowymi bo upamiętniają wydarzenia sprzed kilkudziesięciu lat
Jak dla mnie to jest głupota że to funkcjonuje w taki sposób. Dlaczego wydarzenia historyczne nie mogą być obchodzone w godniejszy sposób, bez hałasowania tymi syrenami? Dlaczego nie można wyznaczyć konkretnego dnia i miesiąca na testy systemów, albo po prostu dla każdego województwa wyznaczyć osobny dzień na przeprowadzenie testu, a w razie jak test się nie uda, rozesłać danemu obszarowi alert RCB o tym informujący wraz z nową datą i godziną testów?
Ten kraj naprawdę funkcjonuje w sposób idiotyczny. Jak się ma w ogóle ten komunikat:
https://www.gov.pl/web/rcb/komunikat---sms-y-podszywajace-sie-pod-alert-rcb
do faktu że dziś w alercie RCB znajdował się link? Ale jakich ja właściwie standardów mam oczekiwać jak przez ten system już przechodziły takie cuda, jak np. to, że na wybory w 2020 roku m.in. osoby starsze mogą głosować bez kolejki.
#polska
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord