Wpis z mikrobloga

✨️ Zabawa emerytów w parkowanie w Szczecinie
Mieszkam w Szczecinie i na mojej dzielnicy emeryci biją się o miejsca parkingowe dla niepełnosprawnych. W życiu bym nie pomyślała, że do takich czasów dożyje, a powiem wam, że jest na co popatrzeć, komedia normalnie. Wiecie co jest najlepsze w tym wszystkim? Ci emeryci nie są niepełnosprawni, o wózkach, czy jakoś kulejący. Normalnie sprawni, potrafią biegać i karteczki za wycieraczki wystawiać, że nie powinieneś parkować, bo nie jesteś z naszej dzielnicy(sama raz widziałam taka karteczkę za szybą, jakiegoś auta).
Dorąbali się ostatnio do mojej sąsiadki, starszej, ma męża ledwo chodzącego o kulach (Jest już stary, często jeżdżą na badania do szpitala). Jeździ jego autem i parkuje jego autem z kartka dla niepełnosprawnych. Raz zaparkowała bliżej naszego bloku to dostała karteczkę, że jako opiekun osoby niepełnosprawnej nie ma prawa stać na takim miejscu. Ja nawet wiem kto taka karteczkę wystawił. Jest taki jeden sąsiad, jeździ duża krowa, Skoda Karoq. Raz to by mnie zepchnął z drogi osiedlowej, bo jeździ środkiem, pan i władca i zachowuje się jak szeryf na osiedlu. A no, ci wszyscy emeryci też się tak zachowuja. Jeżdżą tylko i wyłącznie dużymi SUV'ami i zajmują więcej miejsca parkingowego, niż jest przeznaczone, albo niż jak są wyznaczone miejsca (często parkuja na dwóch miejscach, jak są zajęte u nas miejsca dla niepełnosprawnych). Najgorzej jak postawi jeden z drugim taka duża krowe gdzieś na wyjazdach, na zakrętach z osiedla i to na cały tydzień(zakupy i do kościółka raz na tydzień) a ty manewruj jak głąb miedzy tymi autami.
Raz mi się zdarzyło postawić auto na kilka godzin jednym kołem na trawie to z tego afera była i miałam podnoszone wycieraczki, od tamtej pory, jak widzę, że nie mam miejsca to jadę kilometr dalej na parking dalszy, osiedlowy tylko tam nikt nie parkuje bo za daleko.

#szczecin #polscykierowcy #polskiedrogi
#patologiazmiasta

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia