✨️ Finanse w Związku: Jak Dzielić Koszty?Ⓘ Finanse w związku — jak to u Was wygląda?
Jestem ciekawy, jakie macie podejście do finansów w związku i jak dzielicie między sobą koszty.
Krótko o naszej sytuacji: jesteśmy razem trochę ponad rok, a od 6 miesięcy mieszkamy razem. Ja zarabiam 12 tys. zł brutto, dziewczyna 10 tys. zł brutto.
Mieszkamy w moim mieszkaniu. Czynsz i opłaty wynoszą około 1 tys. zł, a rata kredytu to 1900 zł, więc łącznie miesięczne koszty mieszkania wynoszą około 2900 zł.
Obecnie dziewczyna dokłada 900 zł miesięcznie.
Jak uważacie — czy taki podział jest sprawiedliwy? Jak Wy podchodzicie do dzielenia kosztów w związku: po połowie, proporcjonalnie do zarobków, czy może jeszcze inaczej?
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt 📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
@mirko_anonim: rata kredytu to zniżka która płacisz niż gdybyś wynajmował od landlorda to mieszkanie,
Więc jak byś wynajmował i wiadomo że wynajem jest droższy niż kredyt to też byś nie chciał żeby ci "spłacała" mieszkania. No właśnie... Nie ma czegoś takiego jak spłacanie czyjegoś mieszkania w związku, bo na wynajmie było.by.gorzej i drożej. Zazwyczaj baby mają z tym problem nie rozumiem dlaczego. Chyba dlatego że wolały by żeby chłop na wszytko wydawał,
Finanse w związku — jak to u Was wygląda?
Jestem ciekawy, jakie macie podejście do finansów w związku i jak dzielicie między sobą koszty.
Krótko o naszej sytuacji: jesteśmy razem trochę ponad rok, a od 6 miesięcy mieszkamy razem. Ja zarabiam 12 tys. zł brutto, dziewczyna 10 tys. zł brutto.
Mieszkamy w moim mieszkaniu. Czynsz i opłaty wynoszą około 1 tys. zł, a rata kredytu to 1900 zł, więc łącznie miesięczne koszty mieszkania wynoszą około 2900 zł.
Obecnie dziewczyna dokłada 900 zł miesięcznie.
Jak uważacie — czy taki podział jest sprawiedliwy? Jak Wy podchodzicie do dzielenia kosztów w związku: po połowie, proporcjonalnie do zarobków, czy może jeszcze inaczej?
Chętnie poznam Wasze doświadczenia i podejście.
#zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
Więc jak byś wynajmował i wiadomo że wynajem jest droższy niż kredyt to też byś nie chciał żeby ci "spłacała" mieszkania.
No właśnie... Nie ma czegoś takiego jak spłacanie czyjegoś mieszkania w związku, bo na wynajmie było.by.gorzej i drożej.
Zazwyczaj baby mają z tym problem nie rozumiem dlaczego. Chyba dlatego że wolały by żeby chłop na wszytko wydawał,