Aktywne Wpisy
Mariuszzuk +557
Zostało równe 400 lat do całkowitego zaćmienia słońca widocznego nad Polską. Plusujących ten wpis zawołam w dniu zaćmienia czyli 2 września 2426 roku.
#zacmienie #pogoda #astrologia #zacmienieslonca
#zacmienie #pogoda #astrologia #zacmienieslonca
źródło: 1000017172
Pobierz
ki-shak +3
Jak byście mieli wymienić JEDNĄ grę, której zakupu z całego serca żałujecie, a pokładaliście w niej wielkie nadzieje, i najchętniej wystąpilibyście o zwrot pieniędzy, to jaki to byłby tytuł?
Ja zacznę: Diablo 4.
#gry #grykomputerowe
Ja zacznę: Diablo 4.
#gry #grykomputerowe

Zarabiam na UOP ponad 400k rocznie - większość oczywiście w drugim progu podatkowym. Żona na rękę dostaje około 6k z czego wydaje 1k na dojazdy do pracy czyli przyjmijmy rocznie 12 x 5k czyli 60k na rękę.
Zdałem sobie sprawę, że gdyby rzuciła pracę, to automatycznie ją ze wspólnego rozliczenia PIT dostanę około 28k netto / 31k netto zwrotu po wprowadzeniu nowych progów.
Czyli wychodzi na to, że realnie zysk z pracy żony to około 2,5k miesięcznie. Bez kitu. Jeszcze z racji tego, że mamy dzieciaki, to średnio z dwa dni w miesiącu wydajemy 600zl na opiekunkę, bo wypadnie jakaś sytuacja jak musimy być w pracy xD szkoda że żona chce pracować i na razie nie chce słyszeć o rezygnacji…
#pracbaza #zarobki #podatki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
Oddawaj osocze to kolejne 2k zwrotu o ile pamietam.