Aktywne Wpisy
MackaCthulhu +680
Czuję się staro widząc, że siedzą tu osoby dla których Korwin to tylko drugoplanowa postać z konfederacji i jakiś mało znaczący dziadek co gada głupoty. Gdybyście gowniaki widzieli co on #!$%@?ł w swoim peaku XD (też gadał głupoty)
#konfederacja #korwin #neuropa #4konserwy #wybory #bekazprawakow #polityka
#konfederacja #korwin #neuropa #4konserwy #wybory #bekazprawakow #polityka
ChwilowaPomaranczka +155
Otóż to. Wszystkie bieda- pizzerie robiące ciasto gumolit, z dodatkami, gdzie pizza zapycha, ma ciulowe skladniki cenią się u mnie w granicach 25-32 zl za 32 cm. Lepsze pizzerie, tzn. piec opalany drewnem, lepsze skladniki, ciasto z siatką glutenową, to wydatek 35+ zl za sztuke, ostatnio placilem 39 zl za zwykłą salami 30 cm i to rzymska, nie zadna napoletana
Bo w przeciętnej polskiej pizzerii masz złote pomidory i ser z mleka bawolic, robioną przez Włocha i wałkowanej na cyckach włoszki XD
dobre 90 % na rynku pizzerii robi pizzę z polskich przeciętnych składników, nie przechowuje ciasta tydzień, i na pewno nie używa pieca chlebowego opalanego węglem, a za dużą pizzę na dwóch chłopa te minimum 45-50 złotych zapłacić musisz, a w takiej wawie czy gdańsku to nie zdziwiłbym się
@sindram: U mnie 26 co sam przyznasz że jest uczciwą ceną
No ale nie martw się to się zmieni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ehh a jeszcze parę lat temu w happy hour szło wyrwać pizzę którą jedna osoba nazarła się do oporu za 10 planów, co prawda smak dupy nie urywał, no ale ciężko za tą cenę było czymś innym zapchać
Oczywiście będzie różnica między mąką 00, a np 400, jednak większość mąk 00 daje bardzo podobne pizzę. Tylko te tańsze nie mają zagranicznej nazwy i flagi Włoch na
Pod warunkiem że masz piec do pieczenia pizzy, bo taka pizza z piekarnika nigdy nie będzie taka sama w smaku
@syjusz: Z piekarnika też ludzie potrafią cuda czarować, ale fakt lepiej zainwestować w effeuno z biscotto