Rozszerzam oskrzela i otwieram pęcherzyki, dostarczam powietrze do płuc.
Od jakiegoś czasu mięso przestało mi smakować. Wręcz jak zjem cokolwiek mięsnego to czuje jakiś dziwny smak, którego nie czułem nigdy wcześniej, potem wszystko mi przez jakiś czas tak smakuje, czuje też ten specyficzny zapach w każdej potrawie. To nie jest przyjemny smak, raczej taki, którego nie chcielibyśmy jeść.
Nie jestem w stanie tego co czuje do niczego co jadłem/wąchałem porównać pokaż całość
@wonsztibijski: Nie miałem COVIDu, ale po zmianie diety na bardziej zbilansowaną (mięso nie częściej niż raz w tygodniu, podstawa diety to warzywa, strączki i nabiał) mam tak, że niektóre rodzaje mięsa (np. wieprzowe) zaczęły mi mało przyjemnie pachnieć.
@JakTamCoTam: Belgijski quadrupel leżakowany w beczce po trunku, którego nazwy nie pamiętam. To było jedno z niewielu piw, których bym nie wypił nawet zdesperowany na alkohol, tak było obrzydliwe. Kosztowało 20zł za 200m. Jakbym miał Tyskie, to bym je wypił dla zabicia smaku.
@ej-no-nie-przesadzaj: Bo podatek zawsze ostatecznie płaci konsument. Problemem dla producenta jest to, że podniesienie ceny tego napoju sprawi, że mniejszy się sprzedaż, więc automatycznie i zarobki, a przy produkcjach w ogromnej ilości marża jest niewielka i zysk zależy od ilości sprzedanych jednostek. Jak się okaże, że sprzedaż napoju nie wystarcza na pokaż całość
...to tylko najnowsze aktywności użytkownika Ipratropium
Zobacz wszystkie dodane znaleziska, komentarze i wpisy korzystając z menu powyżej.