#sluzebnoscwolfika Znalazłem plan zagospodarowania na stronie urzędu i wklejam interesujący fragment. Drogi są oznaczone symbolem KW - droga wewnętrzna.
@whitewolfik: nie mogę tego zorientować względem mapki którą pokazałeś ostatnio ;/ czy droga przechodząca wzdłuż MNU4 to fragment oznaczony na zielono?
@whitewolfik: Czyli stąd ten żółty flamaster na mapce wyżej. Puścili drogę niejako wg planu zagospodarowania. A to jest uchwalony Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego, czy Studium Zagospodarowania Przestrzennego? (bo to różnica)
Poza tym, z ciekawości - Twoje pole zaznaczyłeś na niebiesko, a istniejącą drogę na biało. A wygląda to jakby jedno było przedłużeniem drugiego. Tam gdzie teraz istnieje droga to nie było Twoje pole wcześniej? Na tej mapce z flamastrami nie
@kubako: było to moje pole i pisałem o tym wcześniej. Dwie działki wzdłuż pomalowanej na biało drogi podzieliły się i powstały 4. Tyle też powstało tam domów bez drogi dojazdowej. Właściciele jednak przychodzili do mnie i do gminy aby negocjować tam drogę. Ostatecznie ustąpiłem i za cenę poniżej rynkowej kawałek pola został odsprzedany. Poza tym wójt zaproponował zamianę mojego pola na inny grunt gminny metr za metr aby utworzyć drogę
@whitewolfik: sąsiad wygrał :) Sąd na pewno przychyli się do tego planu zagospodarowania. Twoja działka zostanie podzielona na 3 części. Gratuluje, witaj w Polsce :)
@whitewolfik: A jak ma się sprawa z zammiarem budowy? Dostałeś decyzję z gminy? Tak jak kiedyś pisałem to był bardzo dobry ruch z Twojej strony. Najlepiej gdyby w terenie było widać już jakieś prace wtedy nie będzie mowy o poprowadzeniu drogi blisko domu
Znalazłem plan zagospodarowania na stronie urzędu i wklejam interesujący fragment.
Drogi są oznaczone symbolem KW - droga wewnętrzna.
źródło: comment_ddeEOoRA4jTnf5Auph1vTqEM0ln4nzia.jpg
Pobierzźródło: comment_I56BxE5nQ5lKYsHz36M15cjvu3wdIs0x.jpg
Pobierzczy droga przechodząca wzdłuż MNU4 to fragment oznaczony na zielono?
źródło: comment_V3H0XQIDsdxlwyfy4JVlakGAiq5REah8.jpg
Pobierzźródło: comment_bw39QXolt9Lu6saLqaBmRQGGh6cAhcxD.jpg
PobierzA to jest uchwalony Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego, czy Studium Zagospodarowania Przestrzennego? (bo to różnica)
Poza tym, z ciekawości - Twoje pole zaznaczyłeś na niebiesko, a istniejącą drogę na biało. A wygląda to jakby jedno było przedłużeniem drugiego. Tam gdzie teraz istnieje droga to nie było Twoje pole wcześniej? Na tej mapce z flamastrami nie
źródło: comment_q9h5vFiiVyDexINVtHIdeHIsfLzNggPz.jpg
Pobierz@whitewolfik: tyle że to droga wewnętrzna więc gmina nie będzie jej wykupywac