Aktywne Wpisy
hansoloxd +409
Co #bekazlewactwa
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
kolejne pytanko: przepis na margherite w jednym zdaniu mniej niż 10 słów. mogą być rzeczowniki po przecinku.
a swoją drogą gdzie są polskie drożdżarnie, ja się pytam? cały rynek detaliczny opanowany przez Lesaffre (Louis Lesaffre (1802-1869), współczesny Pasteur’owi, założyciel Grupy, która nadal istnieje pod jego nazwiskiem, szybko zainteresował się nowymi odkryciami (u schyłku XIX wieku wraz z nastaniem postępu naukowego oraz dzięki pracy naukowej Louisa Pasteur
ja stare pieczywo zbieram i miele w blenderze na tartą bułkę. jest o wiele lepsza niż kupna.
1 drożdze
2 woda
3 mąka
4 czas
5 sól
6 pomidory
7 czas
8 mozzarella
9 bazylia
10 oliwa
i tak mam knajpy co robią taką normalną pizze na wynos, nie ma szału jest ok.
tylko sosy mają całkiem do dupy. dosłownie keczup i czosnkowy z plastikowej butelki.
jest/była sobie taka pizzeria we wrocławiu i zanim się zmienił właściciel dawno temu lata 199X-200X to chyba jako jedyni mieli
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
albo
ciężki i
@Luczexx:
Powiedzmy że nie musisz kupować pieprzu, soli i wody..
Komentarz usunięty przez autora
drożdże, pomidory w puszce (jak są, to te droższe, w granatowym opakowaniu), mozzarellę w kulce, świeży szpinak lub rukolę, wędlinę długodojrzewającą np. kindziuk i 2 perlenbachery
w innym sklepie kupuje mąkę Basię na pizzę typ 00. zamykam się w 26 zł. chyba, że mam piwo w domu, to wtedy łapię się w zakresie.
płaska łyżka cukru lub melasy
5 g świeżych drożdży
200 g mąki typ 00
100 ml wody
rozprowadzamy drożdże z cukrem, czekamy chwilę ąż staną się płynne. następnie przesiewamy przez sito mąkę, dodajemy wodę. wyrbiamy mikserem przez 4 minuty lub ręcznie przez 8. ciasto ma mieć konsystencje kluchy. smarujemy ręce oliwą, ciasto wrzucamy do worka/miski i szczelnie zamykamy aby nie wyschło
Kup mąkę o jak najniższym typie i jak najwyższej zawartości białka.