#mozilla #firefox mirki czy wy też macie problem z fierfox'em? Strasznie mi zamula od kilku dni i nie wiem co jest powodem. (inna przeglądarka nie wchodzi w grę, bo nie lubię zmian, poza tym chrome też z lekka mi zamula)
No właśnie nie chce mi się przerzucać tych wszystkich zakładek i na nowo się logować wszędzie... a z fierfoxem co chwila są jakieś problemy i trza czekać zazwyczaj miesiąc na aktualizacje :/
@alexgus002: A była ostatnio jakaś aktualizacja lub instalowałeś jakieś dodatki ?
Tak ogólnie to mogę poradzić:
-aktualizację sterowników do grafiki, (lub wyłączenie / włączenie sprzętowego przyśpieszenia - w opcjach->zaawansowane->ogólne) Czasem zmiana tego poprawia wiele błędów i
@moooka: Dzięki za rzeczową pomoc :) Pisząc o dodatkach przypomniałeś mi że przeglądarka zamula mniej więcej od czasu instalacji wtyczki silverlight, może to jest powodem... problemem jest niestety to że nie mogę tej wtyczki wyłączyć żeby to sprawdzić.
@alexgus002: Czemu nie możesz wyłączyć, nie da się, czy po prostu jest aż tak potrzebna ? :) Może sprawdź chociaż, czy nie ma aktualizacji...albo ustaw, żeby pytał o aktywację.
@alexgus002: po prawej masz przycisk "Pytaj o aktywację", jak go klikniesz to powinno być do wyboru "Nigdy nie aktywuj" - wtedy będzie wyłączony. Z flashem dobrze jest zrobić tj. pisałem wyżej, zmienić na "Pytaj o aktywację" i zainstalować rozszerzenie, o którym pisałem, wtedy jeśli na stronie będziesz miał film flash i 5 reklam flash to klikniesz na film i tylko film się aktywuje.
Strasznie mi zamula od kilku dni i nie wiem co jest powodem.
(inna przeglądarka nie wchodzi w grę, bo nie lubię zmian, poza tym chrome też z lekka mi zamula)
Poradzicie jakoś?
a z fierfoxem co chwila są jakieś problemy i trza czekać zazwyczaj miesiąc na aktualizacje :/
Tak ogólnie to mogę poradzić:
-aktualizację sterowników do grafiki, (lub wyłączenie / włączenie sprzętowego przyśpieszenia - w opcjach->zaawansowane->ogólne) Czasem zmiana tego poprawia wiele błędów i
Pisząc o dodatkach przypomniałeś mi że przeglądarka zamula mniej więcej od czasu instalacji wtyczki silverlight, może to jest powodem... problemem jest niestety to że nie mogę tej wtyczki wyłączyć żeby to sprawdzić.
źródło: comment_HdGGLwWg918vd61q099Peynz2LZ2Llzo.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora