Aktywne Wpisy
Adek1243 +2
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Mega_Smieszek +12
źródło: temp_file336215857461102669
Pobierz

Ogólnie nuda straszna była. Geodeta był bardzo neutralny. Powiedział, że on tylko wyrysuje i opisze te drogi i nie będzie wskazywał najlepszego czy najgorszego rozwiązania. Dopiero w przyszłości na polecenie sądu i gdy ktoś inny określi koszta poszczególnych rozwiązań to sąd może się do niego zwrócić o opinię o najmniej szkodliwe rozwiązanie. Nie padł też termin wykonania tych map, więc zapewne trzeba znów uzbroić się w cierpliwość. Gdy otrzymam te mapki, to wrzucę pod tag.
#sluzebnoscwolfika
@whitewolfik: no to w sumie geodeta spoko, zrobił co miał zrobić i znowu witamy w pięknym kraju i czekamy
źródło: comment_tGFJqG7SYErn5IvpXo2upkWKRs2eeGgS.jpg
Pobierz@whitewolfik: Czyli jak?
@whitewolfik: ( ͡° ʖ̯ ͡°)
w KC, który określa pojęcie drogi koniecznej jest taki zapis - art. 145
przez "inną czynność prawną" rozumiem też podział działki przez sąsiada
idąc tym tokiem myślenia droga konieczna powinna być poprowadzona gruntami objętymi podziałem