Wpis z mikrobloga

Może mi ktoś wytłumaczyć hejt na Sapkowskiego? Nie jestem zbytnio w temacie książek fantasy, Wiedźmina itd. A widzę, że ten pan podpadł trochę temu środowisku. Czym?

#sapkowski #wiedzmin #fantastyka
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mleko: Ośmielił się skrytykować grę i jej twórców. Mniejsza już o zasadność zarzutów, ale podniesienie ręki na majestat to grzech śmiertelny.
  • Odpowiedz
@Mleko: wkurzal sie ze gry zrobili. Bo przeciez bez gry i tak wiedzmin byl znany na calym swiecie. A na powaznie to chyba sprzedal prawa bo mial w dupie cos takiego jak gra i teraz buldupi jak gra to hicior 1000 razy wiekszy niz powoesci.
  • Odpowiedz
@Mleko: Tak jak pisze @rudy2007 - Redzi najęli go do napisania kilku książek w uniwersum ich gry(podobnie jak te wszystkie książki o Gwiezdnych Wojnach czy książki ze świata Warcrafta), a gość teraz twierdzi, że to głównie dzięki nim gra się sprzedała i to właśnie te książki dały rozpęd całej serii.
  • Odpowiedz
@pan_hrabia: @Waspin: czyli w skrócie. Sapkowski pisze Wiedźmina. Dogaduje się z CD Project o wydanie gry. Gra staje się jeszcze bardziej popularna niż książka. Sapkowskiemu uderza sodówa do głowy, zaczyna gwiazdorzyć i cisnąć grę bo jest bardziej znana niż jego książka. Dobrze posklejałem?
  • Odpowiedz
@Mleko: parafrazujac jego wypowiedz: "nie znam nikogo, kto gral w wiedzmina, bo obracam sie w towarzystwie ludzi inteligentnych" - mysle, ze to Ci rozjasnia sprawe :) koles jest po prostu bucem i burakiem. Pozostale kwestie to wieksza popularnosc gry na swiecie w stosunku do ksiazek + boldupienie o to, ze mogl na odsprzedaży praw zarobic wiecej.
  • Odpowiedz
jakiś marny pisarzyna naskrobał parę książek na podstawie gier podczepiając się pod ich sukces a zgrywa nie wiadomo kogo..

@rudy2007: książki były przed grami
  • Odpowiedz