Wpis z mikrobloga

1. Zapraszacie na swój ślub i wesele kogoś z rodziny - małżeństwo
2. Dostajecie informację zwrotną: "Z przyjemnością będziemy obecni na ceremonii ślubu, jednak na weselu nas nie będzie"
3. W dniu ślubu są obecni, składają życzenia i dają kopertę z kartką z życzeniami + kilka stówek na start

Pytanie: Czy odmowa uczestnictwa w weselu jest Waszym zdaniem w jakiś sposób nietaktowna? Czy odebralibyście to źle?

*Powodem nieobecności nie jest żadna ważna sprawa typu wyjazd służbowy itp. tylko po prostu niechęć do wesel samych w sobie.

#slub #wesele #zwiazki #pytanie
  • 66
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rajker: każdy może mieć inny powód do rezygnacji, nie musicie się z nim dzielić. Miłe jest to, że tacy ludzie w ogóle poinformuja o tym, że ich nie będzie, a prezentu to już w ogóle nawet bym się od nich w takie jsytuacji nie spodziewała, więc miło :)
  • Odpowiedz
  • 15
@Rajker bardzo wporzo się zachowali, mogli olać zupełnie i ślub i kopertę. Może nie lubią ludzi z rodziny i nie mają ochoty siedzieć i ich oglądać( ͡° ͜ʖ ͡°) a i nie każdy jest fanem tańców przy coverach Zenka i innych akcentów
  • Odpowiedz
a i nie każdy jest fanem tańców przy coverach Zenka i innych akcentów

@Jelon7: Przeważnie ktoś kto tak mówi to nie lubi tańczyć w ogóle, bez względu na muzykę.
  • Odpowiedz
*Powodem nieobecności nie jest żadna ważna sprawa typu wyjazd służbowy itp. tylko po prostu niechęć do wesel samych w sobie.

@Rajker: Niechęć do wesel w samych w sobie to świetny powód, żeby w nich nie uczestniczyć. I jeśli para młoda oburza się na takie wyjaśnienie - to z parą młodą jest coś nie tak, a nie z potencjalnym gościem. C'mon - naprawdę ludzie mają zagwozdki typu "dlaczego śmieli nam odmówić?
  • Odpowiedz
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Sytuacja wygląda tak, że zarówno ja i moja żona źle się czujemy na tego typu imprezach i to w ogóle nie są nasze klimaty. Bardzo chętnie przejdziemy się na ślub, żeby towarzyszyć młodej parze w tej ważnej chwili, jednak na wesele już nie bardzo. Składamy życzenia, dajemy kopertę i tyle. Teraz szykuje się wesele mojej kuzynki i moja mama dała mi znać, że jesteśmy zaproszeni. Jak powiedziałem, że
  • Odpowiedz