Wpis z mikrobloga

Sezon III ligi grupy I został zakończony. Czas na małe podsumowania.
Runda jesienna w naszym wykonaniu była dobra, aż do czasu meczu z Huraganem Morąg. Zespół nieco podminowany straconą bramką na 2:2 w doliczonym czasie gry w Derbach Łodzi dostał lanie 0:3. Trener Płuska został zwolniony, choć od początku sezonu mówił, że po rundzie jesiennej najważniejsze będzie utrzymanie jak najmniejszej straty do lidera (na jesień graliśmy 11 z 17 meczów na wyjeździe). Zwolnienie trenera Płuski odbywało się w warunkach 8 punktów straty do lidera z zachodniej części Łodzi. Czy ta decyzja była prawidłowa? Teraz już wiemy, że zdecydowanie nie. Następca, trener Muchiński po rundzie jesiennej dobił do 12 punktów starty do ŁKSu. Graliśmy fatalnie. Nie było żadnych perspektyw do włączenia się w grę o awans.
Dodatkowo w przerwie zimowej wyszły brudy byłego prezesa Ferdzyna. Klub po 1,5 roku funkcjonowania był... zadłużony. Na szczęście w porę, sprawy w swoje ręce wziął nowy Zarząd pod przewodnictwem Przemysława Klementowskiego, Konrada Walczaka oraz Remigiusza Brzezińskiego. Dzięki działaniom powyższej trójki, dokonał się swoisty skok cywilizacyjny na Widzewie. Zdecydowanie pomogło w tym oddanie do użytkowania nowego obiektu przy al. Piłsudskiego, jak i przede wszystkim działanie kibiców Widzewa, którzy pokazali, że hasło z flagi "You'll never walk alone" nie jest pustym sloganem. Wykupiliśmy ponad 15 tysięcy karnetów, bijąc tym samym rekord Polski. Karuzela medialna ruszyła. Każda stacja, gazeta w Polsce mówiła o Widzewie. Na efekty nie trzeba było długo czekać... sponsorzy pukali drzwiami i oknami. Mądra polityka Zarządu, doprowadziła do zabezpieczenia budżetu na rok do przodu.
Nadszedł czas rundy wiosennej. Balonik, może nie napompowany, ale oczekiwania były wysokie. Nikt nie mówił o awansie - każdy natomiast chciał widzieć piłkarzy gryzących trawę od 1 do 90 minuty. Miało temu pomóc zatrudnienie widzewskiego trenera - Przemysława Cecherza. Po początkowej fantastycznej rundzie, paliwo w zespole najwyraźniej się skończyło. Porażka w 31 kolejce z MKS Ełks 0:1 przekreśliła szanse na awans (chociaż ja bym nawet skłaniał się do stwierdzenia, że asekuracyjna gra w derbach na 0:0 tę szansę przekreśliła).
Sezon kończymy ładnym zwycięstwem 4:1, jednak nie może on zamydlić obrazu, że gra naszego zespołu była mocno przeciętna.
Oddzielny akapit dla kibiców. Byliśmy prawdziwym 12 zawodnikiem. Piłkarze zawsze mogli liczyć na wsparcie trybun. Gorący, żywiołowy doping zawsze napędzał naszych zawodników. Nowy stadion spełnił oczekiwania i pokładane w nim nadzieje. Odradza się moda na Widzew. Pełne sektory dzieciaków, przekór społeczny od bezrobotnego do eleganckich prezesów firm. Wszyscy tworzymy Wielką Widzewską Rodzinę.
Teraz czekają nas nowe wyzwania. Najważniejszym jest ponowny znakomity wynik sprzedaży karnetów. Jeżeli plotki o Murapolu się sprawdzą i przed sezonem sypną kasą na wzmocnienia, karnetowa gorączka jeszcze bardziej się nakręci. Sam osobiście celuję w granicę 12-13 tysięcy. W nowym sezonie będziemy głównym faworytem, jednak nie może uśpić to naszej czujności, co najlepiej pokazał przykład ŁKSu. Rycerze Wiosny (?) zaprzepaścili 12 punktową zaliczkę z rundy jesiennej. Takie coś nie miało prawa się zdarzyć.

Na zakończanie chciałbym pozdrowić mojego ulubieńca z tego portalu. Samozwańczego moderatora tagu #lodz niejakiego Sępa z Pietryny ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ile to postów nastrzelał o tym jak to ŁKS ma pewny awans, a Widzew jest be (pomijam fakt pisania nazwy własnej - Widzew - z małej litery. Kompleksiki). Również pozdrawiam, bardzo barwnego użytkownika @szymaxxx Niestety wyliczanka się nie udała, ale zawsze dobrze jest się poprzekomarzać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Poniżej parę kawiatków po mijającej rundzie.

TYLKO WIDZEW RTS!
#widzew #lodz #pilkanozna
Stewie1910 - Sezon III ligi grupy I został zakończony. Czas na małe podsumowania.
Ru...

źródło: comment_RJF0c0pXzuos5yn87QpfdzlFYahGRsYD.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jasik123: Z tego co mi wiadomo zgłosili zastępcze stadiony (na pewno Grudziądz i chyba jeszcze Olsztyn bądź Ostróda). Być może ŁKS awansuje przy zielonym stoliku. Ale jaki to awans? I wątek mojego postu odnosił się głównie do Widzewa, co będzie dalej z ŁKSem - nie wiem.
  • Odpowiedz
@Jasik123: Screen odnosił się do pewności siebie i pogardy niejakiego Sępa z Pietryny do innych zespołów (zwłaszcza Widzewa). I absolutnie nie boli mnie ŁKS, bo boleć nie ma co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz