n.....n konto usunięte 21.06.2017, 19:12:53 11 + Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia... Pokaż treść
choramuchomora choramuchomora 21.06.2017, 19:15:02 0 + @neilran: oo nie piłam takiego domowego, tylko van pury śliwkowe, których ostatnio nie mogę znaleźć nigdzie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
n.....n konto usunięte 21.06.2017, 19:17:09 2 + @choramuchomora: polecam! To nie takie trudne :)Sugerowałem się tymi przepisami:http://www.mniammniam.com/Kwas_chlebowy-8595p.htmlhttp://magazyn-kuchnia.pl/blogi/gustanatalerzu/2012/06/kwas_chlebowy_wg_rodzinnej_receptury/1Na Ukrainie, we Lwowie w niektórych restauracjach mieli takie mega dobre, lane.. Może moje też kiedyś takie będą :D
i.....l konto usunięte 21.06.2017, 19:20:59 via iOS 0 + @neilran: kwas chlebowy? robi sie go z chleba? ile ma %?
n.....n konto usunięte 21.06.2017, 19:21:58 0 + @instinCtoriginal: tak, z chleba, chyba najlepiej żytniego (?).Z tego co czytałem 0,5 - 2%.
A.....o konto usunięte 21.06.2017, 19:23:02 4 + @neilran: jedyny prawilny przepis na kvass --> https://www.youtube.com/watch?v=k1UTJKBMvgc
n.....n konto usunięte 21.06.2017, 19:25:14 0 + @AyyLemao: kurde taki chleb na ukrainie był mega smaczny.. Nie wiem co oni do niego dodawają, ale sama mąka razowa nie nadaje takiego koloru.
i.....l konto usunięte 21.06.2017, 19:38:50 via iOS 0 + @neilran: i jak smakuje? dodaje sie jakies skladniki nadajace kierunki smakowe?
n.....n konto usunięte 21.06.2017, 19:42:11 0 + @instinCtoriginal: tylko sok z 2 cytryn / 4l.Trudno mi opisać ten smak.. Było czuć cytryny, chleb.. I coś pomiędzy. Następnym razem dodam chyba mięte :)
tptak tptak 22.06.2017, 05:33:35 1 + Nie wiem co oni do niego dodawają, ale sama mąka razowa nie nadaje takiego koloru.@neilran: słód. Ukraińskiego jeszcze nie robiłem, Litwini jednak stosują ten sam trick.#bojowkapiekarska szanuje :)
tptak tptak 22.06.2017, 06:02:53 1 + @AyyLemao: @neilran: chyba spróbuję, tylko chleb upiekę.Namoczyłem słodowane żyto, wieczorem zamieszam. Zastanawiam się czy dać miód do chleba. Zazwyczaj unikam słodzenia, ale mówimy o marnej imitacji chleba ukraińskiego.
k.....n konto usunięte 29.10.2017, 22:30:55 via Android 0 + @AyyLemao nie musiałem klikać, wiedziałem co to za link ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Sugerowałem się tymi przepisami:
http://www.mniammniam.com/Kwas_chlebowy-8595p.html
http://magazyn-kuchnia.pl/blogi/gustanatalerzu/2012/06/kwas_chlebowy_wg_rodzinnej_receptury/1
Na Ukrainie, we Lwowie w niektórych restauracjach mieli takie mega dobre, lane.. Może moje też kiedyś takie będą :D
Z tego co czytałem 0,5 - 2%.
Trudno mi opisać ten smak.. Było czuć cytryny, chleb.. I coś pomiędzy. Następnym razem dodam chyba mięte :)
@neilran: słód. Ukraińskiego jeszcze nie robiłem, Litwini jednak stosują ten sam trick.
#bojowkapiekarska szanuje :)
Namoczyłem słodowane żyto, wieczorem zamieszam. Zastanawiam się czy dać miód do chleba. Zazwyczaj unikam słodzenia, ale mówimy o marnej imitacji chleba ukraińskiego.