Wpis z mikrobloga

Cze, Jaki macie pomysł na sąsiada, który na przykład dzisiaj od 6 tak głośno ogląda telewizor za ścianą, że nie da się spać ( ͡° ʖ̯ ͡°) sytuacja powtarza się w weekendy jak stary pierdziel nie ma co robić. Byłem upominałem, prosiłem, ale to pomaga na dzień. Tłuczenie w ścianę też nie wchodzi w grę, bo nie pomaga. Najgorsze jest to, że są dni kiedy ten tv działa od 4 rano do 2 w nocy. Przeprowadziłem się do nowego mieszkania, a właściciel zataił fakt p--------o sąsiada. Mirki i Węgierki jak rozwiązać sytuacje? Dodam, że głośność jest taka, ze rozumiem każde słowo.
#sasiedzi #prawo #problem
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thedarnock wiertarka udarowa. Po prostu zamocuj na scianie kawalek drewnianego klocka i napieralaj w to udarem tylk bez wiertla ile wlezie. Oczywiscie w ścianę oddzielajaca cie od tego sasiada.
  • Odpowiedz
  • 1
@Karoleer O ewentualnych konsekwencjach naruszania ciszy nocnej jak i spokoju publicznego mówi kodeks wykroczeń w art. 51. Stanowi on że: kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

Oznacza to, że zakłócanie spokoju nie musi mieć tylko i wyłącznie charakteru zakłócania ciszy nocnej w porze nocnej. Może to być również działanie, którego sprawca
  • Odpowiedz
@thedarnock: dzwonisz na psy i to nie tylko w nocy, mozesz nawet w ciągu dnia można zgłosić zakłócanie porządku, działa :) w starym mieszkaniu mialam jakiegos fana elektro za sciana ktory n---------ł tym gównem tak że słyszałam u siebie, jeden telefon na policje i juz wiecej tego gowna nie słyszałam :D
  • Odpowiedz
@MarianAlkoholik: @jack-lumberjack: @tajemniczygosc: próby pokonania ich swoim hałasem zwykle są nieskuteczne, bo nikt ze zdrowym słuchem nie jest w stanie słuchać cały dzień n------------o na cały regulator telewizora, więc uciążliwy sąsiad jest pewnie starym głuchym pierdzielem. Mam taką sąsiadkę, zawsze wieczorem Świat Według Kiepskich, a potem TRWAM, nie przeszkadza mi aż tak bardzo, bo jak puszczę sobie muzykę nawet po cichu, to już nie słyszę, a
  • Odpowiedz
@thedarnock: kiedyś moja sąsiadka z góry słuchała całą noc radia "Pogoda" - w sumie puszczałem muzykę głośniej ale np. był tez pomysł żeby wziąć transmiter fm i na fali "radia Pogoda" ustalić Testo XD Ale w sumie nie zrobiłem tego bo ostatecznie przestała słuchać radia xD
  • Odpowiedz