Aktywne Wpisy

MonazoPL +127
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz
gonzo91 +33
#gielda
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
OKI oficjalnie ograniczone do GPW. Szykuje się gigapompa.
źródło: temp_file5637701514831927187
Pobierz

@ksaler: Każdy kto spędza czas w Internecie w końcu zapoznaje się z tym tematem. To nie jest kwestia marketingowej wiedzy eksperckiej.
@harnas_sv: a czy istnieja rowniez inne algorytmy dopasowywania reklam umieszczanych na stronach? skad wiadomo, jaki jest gdzie stosowany? :)
Mnie sie pojawiaja ostatnio reklamy sklepow z odziezą męską (a na pewno nie szukalam takowej - ba, damskiej tez nie) albo mieszkan w Krakowie (a tez nie szukalam).
@brzytew: no właśnie wcale szukać nie musiał. Wystarczy że jest w grupie docelowej, ktorą założył reklamodawca.
@agaja: tylko reklamodawca wie (no i Google) jakie kierowanie stosuje.
@ksaler: Poważnie? Marketingowcy, którzy nie znają tego mechanizmu? O, panie...
Komentarz usunięty przez autora
@Szarozielony: niestety tak i sam często widzę to u siebie w firmie :) Zresztą, pal sześć marketingowców, na wykopie też pełno tzw. hard userów, którzy internet znają niby do cna, ale mimo to trzeba im tłumaczyć jak działają reklamy w Google, żeby nie pisali głupot ;)
- treści, których użytkownik wyszukiwał
- treści, które znajdują się na stronie
a dla wszystkich, którzy chcą się zainteresować możliwościami targetowania reklam AdWords mogę odesłać pod ten adres - sami zobaczycie, jak małą część stanowi remarketing
@harnas_sv: Zajrzyj może najpierw na stronę Googla, zanim zaczniesz wypowiadać się bez znajomości tematu?
https://support.google.com/ads/answer/7029660?hl=en
Komentarz usunięty przez autora
@ksaler: doksztalc sie pajacu.
@bacteria: niestety nie rozumiem Twojego błyskotliwego porównania, ale obawiam się, że w ogóle nie przystaje do tego, o czym pisałem :)
Kazdy chirurg jest lekarzem ale nie kazdy lekarz jest chirurgiem.
Kapisz?
@bacteria: no brawo, ale do czego zmierzasz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przecież właśnie o to mi chodziło, że skoro ciężko wymagać od chirurga operacji na sercu (mimo, że jest lekarzem), tak też ciężko wymagać od Kijowskiego znajomości marketingu internetowego (mimo, że jest informatykiem).
Gdzie jest tu błąd?