Wpis z mikrobloga

Krótka historia o PKP

Przepraszam bardzo, czy nasz pociąg ma jakieś opóźnienie?
Tak, mamy 10 minut
Kurczę, ja mam w Poznaniu przesiadkę na pociąg do Wrocławia, z Berlina jedzie
Niech się Pan nie martwi, tamten ma 20 minut

#podroze #polska #pkp
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alxkrk: to sie nazywa skomunikowanie polaczen, odpowiada za wiekszosc opoznien bo kiedy ktos przesiada sie np na ostatni pociag w jakims kierunku to ten poczeka, wiec takie opoznienie pociagu w zachodniopomorskim robi opoznienie w podkarpackim. Niby spoko ze czekaja ale nie do konca
  • Odpowiedz
@alxkrk: W takiej sytuacji po prostu idziesz do konduktora i wtedy drugi pociąg na ciebie poczeka. Opóźnienie ofc się propaguje dzięki temu. NIe tylko w PL pociągi się spóźniają więc nie wiem czemu srasz żarem. W Japonii podobno nie. Ale tam także prawie w ogóle się nie kradnie, a tutaj jak prezydent odchodzil z urzedu to zaiwanił sokowirówkę.
  • Odpowiedz
Etam, jaranie się spóźnieniem pociągu. Każdy z Was jest w stanie zapewne wymyślić 5 RACJONALNYCH przyczyn, dla których pociąg się spóźnił. I to bez żadnego hejtu i wylewania żali. To się zdarza.
  • Odpowiedz
@vytah: oczywiście absurdów też ci u nas dostatek :) Dużo się zmieniło na lepsze, ale kolej ciągle potrafi zaskoczyć negatywnie i w-----ć. Piszę to jako miłośnik kolei - amator ;)
  • Odpowiedz
@alxkrk: To ja też z krótką historią o PKP wyskoczę. Pociąg stoi, pytam konduktora ile potrwa opóźnienie, a on mi na to że jest pożar na trasie i minimum godzinę. Jako że została mi ostatnia stacja i spacer trwa około 1,5h a pogoda była zacna pomyślałem że się przejdę. 10 minut później wyprzedził mnie mój pociąg.
  • Odpowiedz