Wpis z mikrobloga

@blezio: mroczniejsza grafika (subiektywnie mi Herosi nigdy nie lezeli, cukierkowa grafika), FE-NO-ME-NAL-NA muzyka, ktorej slucham czasami bez gry. System zaklec imo lepszy niz w Herosach (ale walka juz w Herosach lepsza bo taktyczna, taka sama jest w Disciples 3, ale trojka ma tyle niedociagniec, ze... szkoda gadac :)).
  • Odpowiedz
@blezio: Dwojka bez dwoch zdan. Trojke mam z sentymentu (i kupiona za bezcen), bo jednak trojka jest fatalna. Kluczowe elementy z dwojki i jedynki zniknely, a to co zostalo to rasy, jakosc grafiki i muzyki (oba elementy sa genialne). Ale grywalnosc w trojce lezy i kwiczy.
  • Odpowiedz
  • 1
@HateAccount Trojka jest zla. Nie ma systemu rozdzek (!!!), z zakleciami tez pomajstrowali, malo sprzedawcow (miasta pelnia funkcje sklepow). Brak sojuszy, ergo zawsze walczysz przeciwko komputerowi. Na plus bym zapisal rozwoj postaci, system kart z zakleciami (przydatne w walce). To chyba wszystko. Nieumarlaki sa w dodatku, a jeszcze w 2014 wyszlo nowe Disciples III zwane "Reincarnation", ktore ma lepsze recenzje niz podstawka. Pare rzeczy pozmieniano, ale jednak dalej jest kiepsko i
  • Odpowiedz
@barani_leb: Różdżki zastąpiły te "oczka w ziemi" - nie pamiętam jak to się nazywało :D Fajne było, że dowolny fragment ziemi można było zaznaczyć różdżką, ale denerwowało mnie czasami jak postawiłem różdżkę, a zaraz mi AI zdejmowało ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@HateAccount mnie właśnie ten element kombinowania o różdżki bardzo sie podobal. Mogłeś ja postawic przy złożach. Tutaj masz paru strażników (plus taki że walczą, ale musza byc zaatakowani, mozna smialo obok nich przejść) i tyle zabawy. :(
  • Odpowiedz