Wpis z mikrobloga

To jest poważna firma czy jakiś żart gorszy od prl-owskiego urzędu?

Nagle, po 10 letniej współpracy otrzymuje maila, że prowadzona przeze mnie działalność "związana jest z nadmiernym ryzykiem" i konto wraz z ~2k pln, które akurat wpłaciłem kilka dni wcześniej, zostaje zablokowane i nie mogę wypłacić swoich pieniędzy przez pół roku. Oczywiście jestem zweryfikowany, przesyłałem im dowód, potwierdzenie adresu, przypinałem różne karty i konta, wysyłając i odbierając płatności bez jakichkolwiek problemów, reklamacji czy sporów.

Żeby było śmieszniej email został podpisany moim imieniem i nazwiskiem...

#paypal
Pobierz oczkers - To jest poważna firma czy jakiś żart gorszy od prl-owskiego urzędu?

Nagl...
źródło: comment_I2RPe5VRI3CVFt55JJgzsKlcJxVJ6S1A.jpg
  • 10
@oczkers: Pomyślałem więc, że pewnie trafiła mi się jakaś felerna płatność i zacząłem przyciskać domagając się ponownej weryfikacji, wyjaśnień itd. Po prawie miesiącu wreszcie doczekałem się czegoś więcej(?) niż wklejanie standardowych formułek xD.
Przypominam, że mam ponad 27 lat, konto założyłem w 2007 roku, a w międzyczasie przechodziłem weryfikacje przesyłając skan dowodu i jakoś nikt nie widział problemu...

Ktoś miał podobny problem i doradzi co zrobić żeby najszybciej odblokować to konto
Pobierz oczkers - @oczkers: Pomyślałem więc, że pewnie trafiła mi się jakaś felerna płatność ...
źródło: comment_O7EBdsVDPsTk1TSDFGbRl0J17l3cKUiQ.jpg
@ksiak: Nic to nie da. Droga sądowa też nic nie da, bo siedzibę mają u siebie w piździburgu. Przechodziłem przez to. Na prowizjach zarobili kilka tysięcy, a mimo to tak samo mnie potraktowali - ja miałem 18 lat. Mi napisali tylko, że działalność jest ryzykowna, bo NAGLE ZACZĘŁA PRZYNOSIĆ DUŻY ZYSK. #!$%@?.
@oczkers: @semperfidelis: @SzalonyFanMalysza: albo dobra, opiszę to tutaj. Miałem taką samą sytuację miesiąc temu. Dam Ci jedną radę. KAŻDY KONTAKT Z PAYPALEM TYLKO PRZEZ TELEFON. DZWONISZ I Z NIMI GADASZ. Szkoda czasu na mailowanie, sprawę którą będziesz mailować przez miesiąc załatwisz w 5 minut z konsultantem.

Mi też zablokowali nagle konto i środki z powodu wieku kiedy zakładałem. Zadzwoniłem i w 5 minut dziewczyna mi odblokowała możliwość wypłaty. Później