Wpis z mikrobloga

Background: https://www.wykop.pl/wpis/27366349/mirki-sympatyzujace-z-premierleague-mam-propozycje/
Teaser: https://www.wykop.pl/wpis/27508153/mirki-w-nawiazaniu-do-wpisu-sprzed-tygodnia-to-dzi/
Kontynuując zabawę, mam przyjemność być drugim typującym :) Dzięki @Ragnarokk, odsyłam do Twoich typów.

Co prawda dopiero niedziela i ledwo skończyła się kolejka Premier League, a puchar rusza dopiero we wtorek, ale... no właśnie jadę na ten puchar :) wylatuję jutro do Londynu na Chelsea-Everton i z tego względu tylko dzisiaj mam czas na wypocenie swoich typów.

Petr Cech
Jak dla mnie najlepszy bramkarz. Jasne, podyktowane ulubionym klubem w jakiejś mierze, ale nawet nie będąc fanem Chelsea chyba łatwo uznać go za jednego z najlepszych bramkarzy na świecie. W swoim prime-time nawet najlepszym. Zmiana środowiska ( ͡° ͜ʖ ͡°) oraz wiek zrobiły swoje i nie jest to już ten sam Piotrek, ale wciąż prezentuje niesamowity charakter i mam odwagę nazwać go jednym z mocniejszych charakterów szatni Arsenalu sądząc po niektórych wypowiedziach bądź zachowaniach. Bramkarz z niesamowitym instynktem, refleksem a do tego wydaje się być po prostu porządnym i fajnym gościem. Jak to kiedyś ujął następny zawodnik, którego wymienię w tym zestawieniu:

If big Pete's happy, I'm happy

John Terry
Dla mnie najlepszy obrońca świata w pewnym momencie. Do tego Kapitan, Lider, Legenda, nie tylko w Chelsea ale także w kadrze. Zawsze wkładał/wkłada głowę tam, gdzie większość boi się wstawić nogę, za co czasem przypłacał nieprzyjemnymi sytuacjami. Dla mnie jest ikoną nie tylko oddania na boisku, ale żelaznej defensywy. Ciężko nie zaznaczyć także jego niebywałego wręcz wkładu w ofensywę, gdzie jako ŚO, wraz z najnowszym golem dla the Villans, strzelił 68 klubowych goli! Miał swoje małe kontrowersję, lecz osobiście uważam, że są znacznie przepompowane w stosunku do realnej krzywdy jakie owe kontrowersje wyrządzały, ale tacy już są hejterzy, że hejtują ( ͡º ͜ʖ͡º)

Frank Lampard
No i kolejny gracz Chelsea, ale co poradzę, że ta generacja była tak niesamowita? Na tej pozycji nie mogę wyobrazić sobie nikogo innego, bo to właśnie Frank Lampard jest moim ulubionym zawodnikiem w dziejach, to on zmaksymalizował i wyśrubował moją sympatię do całego klubu. Niesamowicie inteligentny, skuteczny, klasa światowa. O Franku musiałbym pisać na serio całe referaty, aby oddać to co w nim jako piłkarzu widzę. Mogę jedynie być wdzięczny, że świat piłkarski wyprodukował takiego zawodnika i dzięki temu przekonał mnie do tego sportu.

Didie... No, dla odmiany ktoś spoza Chelsea ;) Ruud van Nistelrooy
Niesamowita statystyka, skuteczność. Bardzo lubiłem jego sposób ruszania się. Napastnik kompletny, który miał technikę, instynkt, szybkość, siłę. Mam wrażenie, że nie istniało dla niego miejsce czy sytuacja, której nie potrafiłby zmieniać w bramkę. I właściwie najczęściej to robił, po prostu zdobywał gola. Do tego miał sporo takiej jakby... odwagi, zdobywając gole z jakichś totalnie trudnych pozycji, deklasując lub ośmieszając obronę rywala. Nie zawsze interesowałem się piłką, a przynajmniej nie w takim stopniu jak teraz na stare lata xD Ale Manchesterowy Ruud to jeden z napastników najbardziej przebijających się do świadomości, stanowiących jednocześnie te kilkanaście lat temu jedną z najlepszych reklam lidze.

Zapraszam @parachutes do dalszej zabawy i wyznaczenia swoich typów przed następną kolejką Premier League :)

Nie wiem jak tagujemy, więc polecę trochę w ciemno #karetaasow #parszywaczworka #premierleague
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Abaddon84:
W sumie tak:
Cech byłby u mnie nr 2. Lata w Chelsea miał genialne, w Arsenalu już nieco gorzej. A do tego wielki człowiek i fajny człowiek :)
Terry - też wysoko. Kontrowersje są, ale nawet jak je czasem podkreślam, bo bardziej śmieszkuję. Tacy są piłkarze - like it or leave it. Jedynie Giggs jak dla mnie wyraźnie przekroczył tę granicę
Lampard - to nie ma co komentować. :)
RvN - totalne przeciwieństwo
  • Odpowiedz