Wpis z mikrobloga

@dildo-vaggins: mireczku, a powiedz mi czy dobrze Cie zrozumiałem - po solance suszyłeś 4 dni i od razu do wosku? ja słyszałem ze powinno się ok 3 tyg przed woskowaniem suszyć. masz sprawdzony ten patent czy eksperymentujesz dopiero?
wspominasz tez o przecieraniu olejem, czyli rozumiem ze po np 3 dniach, aby zabezpieczyć się przed pleśnią, przecieramy olejem, tak trzymamy kolejny np tydzien, myjemy i do wosku? pomusz bo dopiero zaczynam ;-)
  • Odpowiedz
@ifiruledtheworld: na gorze dodałem link do przepisu, trzymaj się tego co jest w instrukcji i ci się uda, chodzi o to ze niektóre sery się woskuje a niektórych nie można i żeby nie pękała i nie wysychala skórka to się je raz w tygodniu naciera oliwą, poczytaj trochę to się wszystkiego dowiesz, nigdy nie robisz obu rzeczy naraz, albo wosk albo olej zależy jaki ser, i serów się nie myje, a
  • Odpowiedz
@dildo-vaggins po czasie wydobyłem kawałek z wosku bo miałem porcje różne. Wszędzie gdzie była papryka czy tam pomidor w płatkach jest potężna pleśń. Cały misterny plan w #!$%@? ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz