Wpis z mikrobloga

@escabor: Czemu fake? Tam jest inna mentalosc, jak ichniejszy rzad mowi ze niebo jest zielone, to kazdy przedruk koloru bedzie karany :), pamietaj ze tam jest bardzo centralnie planowane, tam nie ma miejsca na wlasne poglady.
  • Odpowiedz
@bitcoholic: moje 2 antminery l3+ nadal przynoszą zysk 20$/d i zwróciły się już miesiące temu

Oczywiscie przy kolejnym batchu pójdą na śmietnik, ale jak tylko pojawi się coś nowego na rynku to spokojnie można wchodzić w kopanie.
  • Odpowiedz
@fervi: Podobnie jak Japonia, zbija JPY na arenie walut, bo zalezy im na niskiej wartosci z racji eksportu, wiec tego, trzeba brac pod uwage nie tylko krypto, ale cala ekonomie, polityke itd ...
  • Odpowiedz
@bitcoholic: To, że w jakiejś branży istnieją wielkie firmy, nie oznacza automatycznie, że nie opłaca sie otwierać małych. To, że jest allegro/amazon, nie znaczy, że nie warto otwierać małego sklepu internetowego :).

Tylko jak w każdej branży, trzeba mieć na to pomysł i wykombinowac jakąś przewagę. Jeśli ktoś zleca zbudowanie koparki w firmie, która robi 50-100% narzutu na sprzęt, potem stawia ją w domu z drogim prądem, a do tego przez
  • Odpowiedz
@Arrival: Tylko krypto zwraca sie 'teraz' bo jest tak jak by popularny, gorzej bedzie jak ten populizm zmaleje, i zejdzie do poziomu: masla ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chodzi mi o to ze IPhone tez mial swoje 5 min, tak jak IPad, tak jak M$ (Windows 3.11 zrobil furore na swiecie), tak jak Oracle zrobilo swoej bazy, tak jak wiele innych produktor ktore tez mialy swoje 5
  • Odpowiedz
@nocnyjanek: Nie mówię o asicsach kupowanych prosto po premierze bo jest to produkt deficytowy i nie dostępny dla każdego, w limitowanej ilości. Jeśli chcesz opierać model biznesowy na tym, że uda ci się wygrać z innymi w wyścigu o złożenie zamówienia to spoko, ale nie każdy chce funkcjonować w ten sposób. Na GPU jest najwięcej januszy, co nie znaczy, że każdy z koparką opartą na GPU nie ogarnia.

@bitcoholic:
  • Odpowiedz
@nocnyjanek: No widzisz, ja znów zawsze lepiej wychodziłem na GPU ;). Chodzi mi o to, że kiedy mądrze się kupi GPU to praktycznie szanse na straty są minimalne. Trudniej jest wtopić, łatwiej wyjśc, łatwiej koparkę na GPU przechowywać i serwisować.

Nie neguję asicsów, na tym swoją największe kopalnie. L3 nie śledziłem, ale zobacz np. D3 - co się teraz z nim dzieje? :) A sam czekam na dostawę w grudniu.
  • Odpowiedz