Aktywne Wpisy

SubsaharyjskaAlpaka +1103
Jak to jest, że kraj taki jak Czechy z 2,5x mniejszym PKB, po prostu idzie sobie do Korei, zamawia elektrownię atomową, robią projekt i zaraz będą budować, koszt to 60 mld złotych. Tymczasem u nas wymyśla się liczby z d--y, typu 200 miliardów i czas budowy w dziesięcioleciach?
#czechy #polska #elektrowniaatomowa #atom #energetyka #energetykajadrowa
#czechy #polska #elektrowniaatomowa #atom #energetyka #energetykajadrowa

manichejskakloda +437
#rozdajo #pomagajzwykopem #zdrowie
Jestem w desperacji więc może taka forma zainteresowania moją zbiórką na zabieg ratujący moje nogi a w rezultacie życie, da jakiś efekt.
Jeśli zaplusujesz ten wpis lub napiszesz komentarz z nickiem, pod którym wpłaciłeś na
https://zrzutka.pl/gceutp
Jestem w desperacji więc może taka forma zainteresowania moją zbiórką na zabieg ratujący moje nogi a w rezultacie życie, da jakiś efekt.
Jeśli zaplusujesz ten wpis lub napiszesz komentarz z nickiem, pod którym wpłaciłeś na
https://zrzutka.pl/gceutp
źródło: temp_file7189215012250155172
Pobierz

Książki dla początkujących:
Python 101
Automate the Boring Stuff with Python
Learn Python the Hard Way
The Hitchhiker's Guide to Python!
Dive Into Python 3
Zbiory książek (dla początkujących, do bibliotek i inne):
19 książek
Awesome Python books
inny Awesome Python
Free programming books
Python & Data Science
O'reilly Free Books
Packtpub Free Learning
Cheat sheety, tabelki:
Python 3 Cheat Sheet
Cheat Sheets Python
Python Sheets
Devhints Python
Python Crash Course
Ćwiczenia:
Python programming exercises
pytudes
Mega Project List
Rosetta Code
Project Euler
Kursy:
Codecademy
Apki
CodeSchool
Inne:
Google Style Guide
Python PEPs
Python Podcasty
Full Stack Python - dla znających inny język
#naukaprogramowania #python
python
c++, ale jest dużo ciekawych rzeczy i dla pythonowca
Mylisz wzorce projektowe (przepisy na czesto wystepujace problemy) z programowaniem obiektowym (paradygmat programowania).
Posty w stylu "co na początek z pythona?" pojawiają się prawie codziennie i dalej będą sie pojawiać, bo ludzie po prostu nie patrzą czy pytanie było zadane. ¯\_(ツ)_/¯
Zdecydowanie NIE polecam stron typu codecademy. Do mnie przynajmniej taka forma nauki w ogóle nie trafia. Proste "ćwiczenia" na zasadzie: "listę w Pythonie tworzymy w następujący sposób..." i obok zadanie: "stwórz listę". Takie ćwiczenia niczego nie uczą (najwyżej składni) i są takie proste, że robimy je hurtowo i zaraz zapominamy.
Jako darmowy kurs online zdecydowanie mogę polecić kurs na
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora