Wpis z mikrobloga

Jak odkręcić śrubę jednokierunkową? Mam taką w listwie zabezpieczającej, a muszę w niej przełącznik wymienić... niestety śruba jest osadzona ok 2cm poniżej górnej krawędzi plastiku i punktak czy coś takiego nie da rady...
Tylko wiertarka i przewiercenie górnej części?

#majsterkowanie #elektronika #elektryka #listwazabezpieczajaca #apc - bo tej marki produkt
W.....o - Jak odkręcić śrubę jednokierunkową? Mam taką w listwie zabezpieczającej, a ...

źródło: comment_cIffJjCTah9p7Li7Q9yfOf5WpUKmxC6h.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@niezwornowazony: chyba spróbuję, chociaż poczytałem o samym wyłączniku:

Niestety nie znalazłem nigdzie takiego włącznika. Tam siedzi włącznik dwuobwodowy "CANAL MR SERIES" z czterema wyprowadzeniami przylutowanymi do płytki drukowanej.

Po tym, to nawet nie wiem czy jest sens to rozbierać... większość komentarzy - jednorazówka.
  • Odpowiedz
@Wladyslaw_Jagiello: ostatnio takie odkręcałem w listwie właśnie, po protu kładziesz listwę na stole, bierzesz gruby śrubokręt płaski i bardzo mocno przyciskasz go do śruby (oprzyj się masą ciała) i pójdzie.
  • Odpowiedz
  • 1
@Wladyslaw_Jagiello jesteś pewny, że musisz rozkręcać listwę? Ja wymieniłem w dwóch listwach włączniki bez rozkręcania. Wystarczyło umiejętnie podważyć śrubokrętem wyskakiwał włącznik, a potem lutowanie.
  • Odpowiedz