Wpis z mikrobloga

Czy jest coś lepszego niż cieplutki, rozpływający się serr? Cieplutki, rozpływający się ser z papryką w balsamico!

1 papryka czerwona
Ząbek czosnku
Łyżka masła (15g)
Łyżka octu balsamicznego (15ml)
½ papryczki cayenne
Garść szpinaku (25g)
Camembert (120g)
Sól, pieprz

Paprykę pokroić dość drobno i usmażyć na niewielkim ogniu na maśle. Jak jest rawie miękka dodać posiekany czosnek i papryczkę. Na koniec doprawić octem balsamicznym, solą i pieprzem ( jeśli wyjdzie zbyt kwaśne można dosłodzić erytrolem lub ksylitolem). Zostawić na ogniu jeszcze chwilę żeby ocet się zredukowal.

W międzyczasie camemberta podsmażyć na niewiekim ogniu, ok 3-4 minut z jednej strony.

Na talerz wyłożyć umyty i osuszony szpinak, paprykę oraz ser. Można dodać jeszcze odrobinę cayenne dla zaostrzenia.

MAKRO: 540kcal 44T 24B 19W
#gotujzwykopem #keto #ziemniakizostaw #mikrokoksyprzepisy
c.....i - Czy jest coś lepszego niż cieplutki, rozpływający się serr? Cieplutki, rozp...

źródło: comment_2OK8BbSAvUvVQ1jRsWwqzz9llePuvaHb.jpg

Pobierz
  • 12
@chixi tylko z jednej strony smażyć? Mam teflonową do naleśników więc powinno styknąć, problem w tym że bez chleba to się chyba nie najem ( ͡º ͜ʖ͡º)