Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Spierdox here, prawie jak pszemo aka synboży lub janusz_pol. Prawie, bo raczej brak chorób psychicznych ;p

Trochę mnie to dorosłe życie mnie przerosło i za długo piwniczyłem, ale powoli się ogarniam. Miałem jechać za granicę na kilka miesięcy i trochę eurasów przywieźć, ale nie wypaliło i muszę zrobić to co planowałem dopiero po powrocie z zagranicy: praca + wyprowadzka (bo pochodzę z zadupia). Wybór padł na #wroclaw, bo to najbliższe z wielkich miast. Powiedzcie mi, gdzie z moim "wykształceniem" oraz "doświadczeniem" mogę szukać pracy? inb4 Amazon/McDonald's - pierwszy to ciężka tyrka na wypizdowie, drugi odpada bo cały smród spalonego oleju przynosiłbym ze sobą na chatę. Pracy jako kurier/dostawca też nie chcę, bo prawię nie jeżdżę samochodem i w wielkim mieście z dużym ruchem, tramwajami itd. bałbym się wsiąść za kółko. Znajdzie się coś dla mnie jeżeli nie mówię po ukraińsku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja myślałem zrobić tak: poszukać nie na całkowitych obrzeżach miasta jakiegoś gówna na start na tydzień lub dwa (inwentaryzacje czy coś takiego) wraz z jednoczesnym znalezieniem tam pokoju, a potem jak się przeniosę szukać czegoś innego. Tak sobie wymyśliłem, bo w Polsce gównoprace często to obóz pracy, a gdybym wynajął pokój blisko takiej pracy która okazałaby się obozem, to potem mógłbym mieć daleko do nowej pracy.
#wychodzimyzprzegrywu #praca

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: akado
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

szukaj czegoś z pierwszą linią wsparcia technicznego albo jakiejś innej roboty w korpo z angielskim. jak zdradzisz co to za kierunek to może ktoś będzie w stanie doradzić ci coś lepszego.
  • Odpowiedz
OP: @sikamdozlewu: to może i dobry pomysł, ale:
- na takie stanowiska rekrutacja raczej trwa dłużej, a ja chcę tak wszystko ogarnąć by z początkiem maja się wyprowadzić i najlepiej od razu zacząć pracę
- czy nie mam za małych kwalifikacji?
- czy dziura w moim życiorysie nie odstraszy kogoś kto rekrutuje do jakiejkolwiek bardziej ambitnej pracy?
Na przyszłość taka ścieżka kariery wydaje się być ciekawa (szeroko pojęte IT - tam pracy nie
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: jeśli faktycznie masz dobry angielski to nie, nie masz za małych kwalifikacji. co do dziury w życiorysie - nie dyskwalifikuje. jeśli już ktoś będzie się o to pytał, coś będziesz musiał wymyślić (albo możesz po prostu nie odpowiadać, to nie przesłuchanie) ¯\_(ツ)_/¯ rekrutacja na takie stanowiska wcale nie trwa długo. od wszelkich assessment center i innych HRowych gówien też się da wykręcić. nie musisz tak naprawdę jechać w ogóle
  • Odpowiedz