Wpis z mikrobloga

Jak założyć swój węzeł? Jaka jest wymagana liczba MRC i czy wymagany jest serwer VPS?
#mircoin
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Amelcio: Postawić możesz na czym chcesz, ale najlepiej serwer vps, żeby działał 24/7 (od siebie polecam serwer z nazwa.pl na rok za złotówkę - wpisz na allegro vps nvme i jeden wynik będzie).

Chyba nie ma minimalnej ilości mrc wymaganej do odpalenia węzła, a tu masz instrukcje jak to zrobić: https://mircoin.community/pl/FAQ
Jeśli na vps z ubuntu, to ściągasz gotowy skrypt, odpalasz go, czekasz aż się wszystko pobierze i zainstaluje,
  • Odpowiedz
@Amelcio: Zajrzyj na community, u góry masz link do kanału youtube, tam są poradniki. Nie trzeba mieć mrc. Tak trzeba posiadać komputer/vps. Jak z systemem Ubuntu to w FAQ community masz skrypt który konfiguruje węzeł.
Wszystko na filmiku.
Z mrc wiecej niż 1k możesz kopać mircoiny w portfelu, ale Norbert pisał, że nie opłaca się kopać przy mniej niż 30k mrc
  • Odpowiedz
@urban07: ok zrobiłem i dałem Tobie tipa. A ten licznik pokazuje ile ja dałem Tobie mrc czy ile łącznie posiadasz. Dlaczego np na moim liczniku jest 0 skoro np mam mrc?
  • Odpowiedz
@Amelcio: Pokazuje ile tipów dostał dany wpis/komentarz. Dodatkowo jak ci muli ładowanie mirko po zainstalowaniu pluginu, wprowadź taką modyfikację jaka jest pokazana na filmie, czyli dopisz lazyloadbox=1 w odpowiednim miejscu w skrypcie
  • Odpowiedz
Z mrc wiecej niż 1k możesz kopać mircoiny w portfelu, ale Norbert pisał, że nie opłaca się kopać przy mniej niż 30k mrc

@herbacianymag: w jakim sensie nie opłaca się kopać? Przecież MRC nie mają żadnej wartości. O co chodzi?
  • Odpowiedz
@MysGG: Masz racje. W takim sensie, że możesz sobie to darować, bo i nawet w dłuższym okresie czasu nie odczujesz różnicy. Nie wiem, to był wolny cytat. Sam zamierzam spróbować włączyć kopanie ;)
  • Odpowiedz