Aktywne Wpisy

Greensy +169
Rozwiązanie na problemy tego świata
źródło: 1000069482
Pobierz
Gieremek +148
źródło: 1000013238
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000069482
Pobierz
źródło: 1000013238
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
https://hackernoon.com/the-ethereum-blockchain-size-has-exceeded-1tb-and-yes-its-an-issue-2b650b5f4f62
#kryptowaluty #ethereum #bitcoin
Nie jestem ekspertem od ETH, ale z tego co rozumiem górnicy głosują nad wielkość bloku. Głosowanie przez górników, to jak umożliwienie posłom ustalania sobie samemu pensji.
1. Równie dobrze mogłabym powiedzieć, że górnicy więcej zarobiliby poprzez obniżenie limitu gazu, dzięki czemu opłaty transakcyjne by poszybowały (a więc ich zarobek).
2. Utrzymanie pełnego węzła to dla
Nie mogą długoterminowo, bo ryzykują, że sieć stanie się nieużywalna. Jak przyjdzie co do czego i transakcje będą wystarczająco wysoko, a górnikami/nodami będą już tylko największe instytucje, to będą po prostu powiększać ciągle
Użytkownik nie potrzebuje węzła archiwalnego. Znaczna większość programistów też nie.
@Kliko: Nie uważasz, że jesteś pasożytem na na sieci? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Minerzy utrzymują sieć, a ja płacę im opłatę przy każdej transakcji - gdzie tu pasożytnictwo?
@Kliko: Nie
@Kliko: To raczej prymitywna forma wsparcia sieci.
Jak otrzymujesz pensję? Jak płacisz podatki czy kupujesz
@Kliko: Bitcoin ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Kliko: Nie. Sieć działa dzięki ludziom, którzy ją utrzymują. Jest jakiś "nieznany" powód dla którego tego nie robisz (i wielu innych). Brak wam wiary w tego szitcoina
Napisałem już, co to za powód. Nie widzę takiej potrzeby.
@Kliko: I to doprowadzi Ethereum do śmierci. Jeśli uważasz, że projekt jest dobry to go wspierasz. Po prostu.
@Kliko: Nie wymagamy, ale bardzo mocno sugerujemy. Im więcej nodeów tym lepiej
Odpowiedz na pytanie - jak płacisz podatki? Jak płacisz za zakupy?
Płacisz podatki bitcoinem? Jak? Robisz zakupy w sklepie bitcoinem? Jak?
Jeśli tak to wow, jeśli nie to ok. Nie nakazuję ci płacić podatków Bitcoinem czy czym chcesz. Nakazuję ( ͡° ͜ʖ ͡°) zrobienia wszystkiego by twój szitcoin przetrwał jak najdłużej. To powinien być twój obowiązek.
Odpowiedz na pytanie, to się dowiesz ( ͡°