Aktywne Wpisy

23567435375 +176

OMGznowuTU +460
Wracam z dwóch banów, jednego po drugim.
Pierwszego bana dostałem za wstawienie obrazka z podcieraniem się ruską trójkolorową szmatą.
Drugiego bana dostałem za to, że gdy wróciłem, to opisałem powód dostania pierwszego bana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak tam, rusofile z
Pierwszego bana dostałem za wstawienie obrazka z podcieraniem się ruską trójkolorową szmatą.
Drugiego bana dostałem za to, że gdy wróciłem, to opisałem powód dostania pierwszego bana ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak tam, rusofile z
![3 tys. zł mandatu i 10 pkt karnych dla kierowcy mercedesa. Naganny manewr [FILM]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/24202243bc6a841ba9ad7b6db8e971258e3c25d0681fbf20a1110e3c14bd9ba5,q80.jpg)

czy moze jakas listwa czy filtr przeciwnapięcowy..?
#elektryka #elektronika #elektroda #prad #pytanie #pytaniedoeksperta
@Sektro
do tego może być problem tzw. "zerowania" i coś sie nakładać jak za szybko robili spryciarze
ale filtr przeciwnapieciowy da rade? :-( bo nie ma juz alternatywy chyba..
1. miernik w dłoń
2. Wypnij wtyczkę pralki z gniazdka
3. ustaw miernik na test ciągłości
4. Jeden wtyk miernika do wtyczki tam gdzie idzie uziemienie
5. Drugi wtyk miernika to niepolakierowanej
ale wybija TYLKO na pralce..? ona podobno ma jakis filtr przeciwnapięciowy..
uzimienie można sprawdzić na innym delikatnym sprzęcie i listwie do komputera, etc
nie mam przy sobie próbnika
Komentarz usunięty przez moderatora
mogę drugi raz wezwać, ale co z tego jak kafelki juz położone..
i tak nic nie zrobią
rzecz w tym że moze źle podłączyli wczesniej i cos w pralce jest nie tak, a obecnie gniazdko jest ok..
źródło: comment_hcuIDla1qH0im1Vso9zKkdgkZhERVsrU.jpg
Pobierz@nutka-instrumentalnews: Dej zdjęcie tego ʕ•ᴥ•ʔ
pewnie uzmienie to fikcja, bo kable są ale gdzie je podłączyli dalej to nie wiadomo.. pewnie gdzies jest tzw. "Zerowanie" bo to stara instalacja i pozamiatane
tylko co dalej z tym robic
Komentarz usunięty przez moderatora
czyli to na pewno nie wina pralki ???
moze byc jeszcze tak ze przewód neutralny w jakims miejscu instalacji łapie fazę??? np. załanczasz jakis wentylator albo sam sie włancza i idzie "Faza" na