Aktywne Wpisy

AdamIspireGoral +91
To jest mój punkt startowy.
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
Zero formy, zero wymówek.
Od dziś zaczynam drogę od 0 do fit.
Zapisuję to tutaj, żeby już nie było odwrotu.
Co tydzień aktualizacja.
Ostatni
źródło: 1000003849
Pobierz
KladzSie +20
Stoja jeszcze gdzies dziwki przy drodze? Lata nie widzialem..

https://zsmb.co/on-from-java-to-kotlin-and-back-again/
#interfacesmieci
Generalnie tak mi się w tym języku spodobała jego sztywność/statyczność (rozumiane względnie, względem właśnie takich Kotlinów), że wciąż nie mogę przetrawić
varz Javy 10. Uwielbiam przepisywać typy i robić rozległe deklaracje, bo to jednak sprawia, że kod czyta się wygodnie, szybko. Nadmiarowość jest często dobra. Java powinna pozostać ostoją pewnego schematu programowania, nadającego się do dużych aplikacji zarówno@Visher: najpiękniejsze jest to że nie musisz tego robić, przecież jest Intellij IDEA i zrobi wszystkie te rzeczy za ciebie - więc zerowym kosztem pracy masz czytelny kod zamiast jakiegoś zaciemnionego gie gdzie widząc typ nawet nie jesteś pewien czy to typ czy zwykły string. (aliasy typów... co za szatan to wymyślił)
Chodziło mi o bardziej o efekt, że wszystko jest (pozornie) redundantnie przepisane.
map.get("cookie").var i masz zmienną, są też na pętle, ify, else, .not, piękna sprawa. I nawet nie musisz pisać całego "var" bo też podpowiada.
Do introduce variable jest skrót klawiszowy, którego używam albo na całej linijce, albo na zaznaczeniu, albo w danym miejscu kursora edytora i wtedy pozwala ustalić "zasięg" przeniesienia do zmiennej.
Komentarz usunięty przez autora