Aktywne Wpisy
Adek1243 +5
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Altru +236
Nóż naostrzony. Jeszcze rok da radę.
źródło: temp_file8317251589463171101
Pobierz

#100procent challenge
Dziś znalazłem 2 spółki które chciałbym kupić. Jest to Trakcja i Polimex. Trakcję polecał wczoraj jeden Mirek w poprzednim poście, tak się składa że się z nim zgadzam ( ͡zł ͜ʖ ͡zł). Trakcja przebiła opór, następny ma dopiero na ok. 4zł, zaryzykować można do wsparcia (poprzedniego oporu) czyli nie dużo do stracenia.
Polimex już miałem kilka dni temu, kupiłem na 3.89, potem skoczyło na 4.09, ustawiłem stoploss na 4.02, spadło na 4.01 (wypalił stoploss) a wczoraj znowu poszło w górę ( ͡° ʖ̯ ͡°) także mam nauczkę, żeby trochę więcej ryzykować. Wygląda jakby ciągle chciał iść w górę.
Kupię obie spółki, jako że chce dywersyfikować, jedna z nich może pójść w górę, mogą obie, może żadna - życie. Jak niektórzy zauważyli zapłacę przez to niemałą prowizję, ale nie przejmuję się tym na razie.
Co to jest stoploss? Jest to zlecenie które ustawiam na automatyczną sprzedaż akcji gdy cena spadnie do określonego poziomu by ucinać wielkość strat bez konieczności przesiadywania od 9 do 17 przez 5 dni w tygodniu przed wykresem.
--------------------------------------------------
Obserwuj tag #100procent challenge by zobaczyć jak z 2 000zł robię 4 000zł na #gpw #newconnect
Screen shoty pochodzą ze strony http://bankier.pl/
Poprzedni wpis https://www.wykop.pl/wpis/33880741/
źródło: comment_mZHq5OCmmsiGVF9bCa5Z2wUtNVuW7gWm.jpg
Pobierzźródło: comment_nxaBxZFTRoqbCuBzzj0ldODgKMIUmbkE.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
źródło: comment_fcYiDuwYoyex6hZmy2wiWifZtJe6W82m.jpg
PobierzPodsumowanie na dziś, jutro dokładnie opiszę stan konta
źródło: comment_vRrRlorJWILBouU2YWQ3A359ETo9ry7h.jpg
Pobierz