Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@widmo82: pdm bo idzie szybko i jakbyś miał problem z VAT czego nie powinieneś zakładać, to oddadzą ci kasę.
A tak to zwykła przesyłka +TI pójdzie ci dlugo
  • Odpowiedz
jakbyś miał problem z VAT czego nie powinieneś zakładać, to oddadzą ci kasę.

@wish666: nie ma takiej pewności, to że support kilku oddał nie znaczy że będą ciągle to robić, trafi się ameba na supporcie i tyle z tego będzie

A tak to zwykła przesyłka +TI pójdzie
  • Odpowiedz
@Andczej: chwila... kiedyś wystarczyło brac tylko PDM za pare dolarów i było prawie 99.99% pewnosci braku VAT a teraz PDM jak wybiorę to nie mam mozliwosci wyboru "Tariff Insurance" ktore jesli dobrze widzialem, daje mozliwosc zwrotu opłat poniesionych na cle. Można je dokupić tylko z najtańszą forma wysyłki. Gdzie się pomyliłem?
  • Odpowiedz
ze oddaja 100% VAT przy PDM?

@widmo82: nigdzie, to tylko kilka osób napisało że dostali zwrot jak wpadło, ale widziałem też wpisy że to sam VAT bez opłat zwracali
  • Odpowiedz
@rybak_fischermann: @Andczej: ano wlasnie, pisza, ze oddają 100% VAT przy Traffic Insurance a przy PDM to tylko takie zwyczajowe działanie, ktore nie jest nigdzie zapisane.
@wish666 Co Ty na to? Wiem, że krążą głosy, że czasem PDM wpada na VAT i oddają, ale coś mi się zdaje, ze nigdzie to nie jest do przeczytania.
  • Odpowiedz
Widocznie ta dyskusja nie ma sensu.

Posłuchaj się osób które coś tam gdzieś tam czytaly.
Ja tutaj nie jestem przedstawicielem BG ani urzędu celnego i nie potrafię Ci pomóc.

Przy okazji kiedy ostatni raz @Andczej: zamawiales coś BG pdm em? Albo TI?
  • Odpowiedz