Wpis z mikrobloga

Witam Mireczki i Mirabelki!

Poprzednią książkę, czyli "Władcy Pierścieni" przeczytało aż 78% Wykopowiczów i wspólnie oceniło na 8,7. To odrobinę więcej niż na lubimyczytać.pl - 8,66.

Dzisiaj, zgodnie z obietnicą, zakończymy ocenianie głównych części Metro, a więc przed Wami - Metro 2035.

Gatunek: Fantastyka apokaliptyczna

Jak oceniacie książkę? Dajcie znać w komentarzu, czy ją czytaliście, czy nie.
Jeśli chcesz być wołany do kolejnej ankiety, zaplusuj komentarz do tego stworzony.

#wykopowelektury<- tag do obserwacji / czarnej listy
#ksiazki #literatura
Dele - Witam Mireczki i Mirabelki! 

Poprzednią książkę, czyli "Władcy Pierścieni" ...

źródło: comment_5QIneSr72kLUGnyuYcxCiqtGTXIFApUd.jpg

Pobierz

Jak oceniacie książkę?

• 1 5.1% (32)
  • 2 0.8% (5)
  • 3 1.7% (11)
  • 4 1.9% (12)
  • 5 3.5% (22)
  • 6 5.4% (34)
  • 7 11.0% (69)
  • 8 21.5% (135)
  • 9 27.3% (172)
  • 10 21.8% (137)

Oddanych głosów: 629

• 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

przeciętna, dużo gorsza od 33, ale sporo lepsza od 34, przeczytałem żeby poznać całą serię, ale jak mam czasem chęć do którejś części wrócić to tylko 33
  • Odpowiedz
@Dele: Zdecydowanie lepsza od 34, i ciupinke gorsza od 33, zdecydowanie jest to książka dużo cięższa i mroczniejsza, widać jak bohaterowi nie sprawia już żadnego problemu wsadzić komuś kulkę (dla przypomnienia w 33 SPOILER, Artem zabił raptem jednego Człowieka, KONIEC SPOILERA o ile naziola można nazwać człowiekiem) acz ciężko się temu już dziwić, bitwa o d6 zrobiła swoje (Fabuła gry Last Light, nie licząc samego filmu końcowego jest kanoniczna!!) Zdecydowanie
  • Odpowiedz
@Dele: 35 zdecydowanie warta uwagi, nie wiem, czy nawet nie lepsza od 33. Czyta się na pewno przyjemniej niż 33, bo w 33 było dużo filozofii i przeżyć wewnętrznych głównego bohatera. W 35 Gluchowski postawił bardziej na akcję. No i po przeczytaniu 33 potrafi zaskoczyć, opis autora książki jest bardzo celny "wywróciłem świat metra do góry nogami" ;) Polecam :)
  • Odpowiedz