Wpis z mikrobloga

@locheck: zaszczep mini pelię na łupkach- nie zmniejszy Ci optycznie akwarium

i nie wpuszczaj żadnych ryb- szkoda ich na bazalt :P. Zostań przy krewetach Neocaridina, raczkach Cambarellus i ślimakach wybierając obsadę ;).
  • Odpowiedz
@locheck: jak się monte carlo nie przyjęło, to może być słabo z elaocharisem, więc może glosia

Co do rybek i bazaltu i wielkości akwa. Nie słuchaj głupot imho. Pół życia miałem bazalt i nic się nie działo. Jak to jest 20-25 l to spokojnie ładuj galaxy albo razbory borneańskie, tylko przy tych drugich mega pilnuj parametrów, bo na każdą większą zmianę reagują masowym zdychaniem. Nano akwaria mają to do siebie,
  • Odpowiedz
@patrykgit:
eleocharis acicularis nigdy mi nie szedł i wszystkie próby zakańczał w kiblu więc nie wiem czy da rade, czy tylko ja nie mam doń ręki.
@locheck: Może na pierwszy plan cryptocoryne lutea, staurogyne repens lub ewentualnie ehinodorus magdalensis .
Lewy tył może (skoro baniak ma 33cm wysokosci) to bacopa monnieri albo hygrophila cherry leaf albo ehidonorusa.
Nie wiem, mały baniak ciężko się aranżuje , ale z czasem
  • Odpowiedz
@patrykgit: czarnowodne razbory na bazalt zatwardzający wodę ( ͡° ͜ʖ ͡°)? Nic dziwnego, ze reagują zdychaniem, jak się je w twardej wodzie trzyma- one wymagają bardzo miękkiej wody, inaczej im osmoregulacja pada ;). Miałem trochę Boraras i wszystkie to bardzo łatwe w hodowli ryby, w kwaśnej wodzie praktycznie co drugi-trzeci dzien się wycierają.
  • Odpowiedz
Witam! Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Zamówiłem:

Eleocharis vivipara na tył/boki,
Bacopa australis (Australian bacopa) za maly kamień,
  • Odpowiedz