Aktywne Wpisy

PanStrasznieZuy +1293
Maraton Warszawski zrywa umowę z firmą 4F z powodu Januszowych praktyk, szanuję!
źródło: 1000005648
Pobierz
sakiro12 +196
#p0lka samotna matka po mokebe,chłop skomentował trafnie sytuacje życiową polki i oczywiście innym Polkom się to nie spodobało ruszyły wściekle do ataku #blackpill #logikarozowychpaskow
źródło: 2024_07_05_08_28_45_754
Pobierz

Pomoglibyście doradzić jaki rośliny dodać żeby to lepiej wyglądało?
#pokazakwarium #akwarium #akwarystyka
źródło: comment_i4de0KISASWqhzHC3qiqcgq20RlIIjoJ.jpg
Pobierzźródło: comment_LGkQzQpY1VwcftGit93PMLkuSXh8foeg.jpg
Pobierzmicrosorium narrow we wnęke między kamienie
na niskim kamieniu po lewej jakiś mech - może flame moss
na tył zaryzykowałbym eleocharis vivipara (albo po bokach albo na całej długości)
na przód dałbym eleocharis acicularis
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: comment_U8o6zuUBxS56vmAI6caT2pWrfrwZRgwJ.jpg
PobierzPodoba mi się eleocharis vivipara na tyl/boki. Na przodzie mam Monte Carlo ale słabo rośnie chyba wymienię na eleocharis acicularis.
@rusowy_wonsz to chyba będzie za duże na takie małe akwarium
źródło: comment_6c9CXtbNrpmijFMiBayJawPddRYGjgFj.jpg
Pobierzi nie wpuszczaj żadnych ryb- szkoda ich na bazalt :P. Zostań przy krewetach Neocaridina, raczkach Cambarellus i ślimakach wybierając obsadę ;).
Co do rybek i bazaltu i wielkości akwa. Nie słuchaj głupot imho. Pół życia miałem bazalt i nic się nie działo. Jak to jest 20-25 l to spokojnie ładuj galaxy albo razbory borneańskie, tylko przy tych drugich mega pilnuj parametrów, bo na każdą większą zmianę reagują masowym zdychaniem. Nano akwaria mają to do siebie,
eleocharis acicularis nigdy mi nie szedł i wszystkie próby zakańczał w kiblu więc nie wiem czy da rade, czy tylko ja nie mam doń ręki.
@locheck: Może na pierwszy plan cryptocoryne lutea, staurogyne repens lub ewentualnie ehinodorus magdalensis .
Lewy tył może (skoro baniak ma 33cm wysokosci) to bacopa monnieri albo hygrophila cherry leaf albo ehidonorusa.
Nie wiem, mały baniak ciężko się aranżuje , ale z czasem
Zamówiłem:
Eleocharis vivipara na tył/boki,
Bacopa australis (Australian bacopa) za maly kamień,