Aktywne Wpisy

Variv +547
#usa #polska
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.

Neocaridina +101
W 2009 roku premier Donald Tusk zapowiedział, że pierwsza polska elektrownia atomowa ruszy za 11 lat – w 2020 roku. Po 16 latach od tego momentu rząd premiera Tuska zapowiada, że pierwsza polska elektrownia atomowa ruszy za 12 lat – w 2036 roku.
Do listopada 2024 roku nakłady na przygotowanie budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej (spółki PGE EJ1 i Polskie Elektrownie Jądrowe) wyniosły blisko 2,54 mld zł
.
#ciekawostki #
Do listopada 2024 roku nakłady na przygotowanie budowy pierwszej polskiej elektrowni jądrowej (spółki PGE EJ1 i Polskie Elektrownie Jądrowe) wyniosły blisko 2,54 mld zł
.
#ciekawostki #
źródło: Jest-nowa-umowa-z-Amerykanami-w-sprawie-atomu.-Premier-Tusk-tlumaczy-co-zmieniono
Pobierz

Drewno - jesion oraz wstawka bukowa. Brzegi fazowane na 35 stopni w przeciwnych kierunkach.
#diy #stolarstwo #micecrafts #wnetrza
#chwalesie #handmade #rekodzielo
źródło: comment_wslcSQKGBEEvbyOPji0pjCRRZPEai41G.jpg
PobierzJestem, przeglądam, zapisuję!
Ja zajmuje się drewnem, moja kobieta - dopełnia resztę :)
Nic sie nie bój, to nie boli. Po koszcie możesz kupić sklejkę w Leroy-Merlin (ścinki są po 3-5-7-10 pln) i gwozdzie będąc tam już, spray w danym kolorze jakim chcesz tło - a potem włóczkę w pasmanterii. Młotek pewnie masz - i gotowe, voila!
Przetarcie nie powinno grozić, gdyż to nie jest harfa albo temu podobne :D To powinno sobie wisieć i być nie ruszane raczej. Nie widzę możliwej czynności która miałaby to narazić na tego typu uszkodzenie - aczkolwiek trafne spostrzeżenie!
źródło: comment_IYdxGS7PZ2R3fPs4YGWVnY5ckAnTtbHD.jpg
Pobierz@azgag: elegancko! Ciekawy wzor!
Mirki, które kojarzą jeszcze wpis @AgainstTheWorld o ten. wrzucam czarno-białą wersję tego kota, żebyście mogli sobie łatwo wydrukować i spróbować swoich sił :)
Swoją drogą gdzie najłatwiej załatwić sobie kawałek deski/drewna wielkości kartki A4? Byłem dzisiaj w Leroy-Merlin mówią, że nie mają takich rzeczy (pytałem
źródło: comment_GwwKGJQCmNF4j5bFR3KZh44yLyLgsSwC.jpg
Pobierz