goferek
Co sądzicie o pomyśle osiedli "child free"? Nieduże mieszkania do 40-50 m2, jakie wybierają młodzi ludzie w wieku do 30-40 lat, a więc raczej niemający jeszcze takich problemów. Myślę, że jest to nisza, która zapewniałaby ludziom spokój bez miauczenia za ścianą/oknem.
#kiciochpyta
1108
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
b.....g
b.....g
@goferek: a jak któraś para zrobi sobie dzieciaka, to ma się wyprowadzić? xD
2118
zlote-golabki-winiego
@goferek: młodzi ludzie to do 25 max 30 a nie 40

979
J.....r
J.....r
młodzi ludzie w wieku do 30-40 lat, a więc raczej niemający jeszcze takich problemów

@goferek: xDDD
538
m.....e
m.....e
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
205
bbsxbsbbsxbsbbsxbs
114
YogiYogi
YogiYogi
@goferek: Powiedziałbym że skoro jest popyt to i klienci się znajdą.
W praktyce niewykonalne z uwagi na już wymienioną sytuację, w której nabywcy rodzi się dziecko...
Możemy teoretyzować że w umowie będzie pozycja iż za każde dziecko poniżej 18go roku życia jest naliczany czynsz w wysokości pierdyliarda procent więcej niż dla dorosłych.
96
goferek
@buking: o to w tym chodzi
86
Kofas
Kofas
@goferek 30-40 lat to robią chyba najwięcej dzieci, bo są najbardziej ustabilizowani. Przynajmniej ja takich znam
65
graf_zero
graf_zero
Co sądzicie o pomyśle osiedli "child free"? Nieduże mieszkania do 40-50 m2, jakie wybierają młodzi ludzie w wieku do 30-40 lat, a więc raczej niemający jeszcze takich problemów.

@goferek: To się nazywa CENTRUM MIASTA. A nie "osiedle".

Bo młodzi bez dzieci to powinni w centrum żyć, a nie na zadupiastym osiedlu. Co oni tam będą robić? Grać w szachy na podwórku, czy oglądać netflixa?
25
wsciekly_klapek_zawadiaka
wsciekly_klapek_zawadiaka
25
mateusza
muzyka za głośno

@Giacomina: osiedle bez dzieci ale z głośną muzyką "dorosłych" ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
23
Sepang
@goferek myślę że w pierwszej kolejności należy zdelegalizować gówniane nowe bloki ze ścianami jak z kartonu i powrócić do technologii wielkopłytowej, najlepiej z lat osiemdziesiątych która zapewnia komfort akustyczny lepszy niż rezidąsy z lanego betonu za 10k/m2
21
graf_zero
graf_zero
Bloki i osiedla są wspólnotami, którymi zarządza wybrany przez wspólnotę administrator i ustala czynsz. Wystarczyłoby wprowadzić składnik czynszu liczony nie od metrażu ale od mieszkańca. Dorosły = 1 zł miesięcznie, dziecko = 5000 zł miesięcznie.

@mateusza: :D

Nie wiem gdzie ty płacisz "czynsz" wspólnocie/administratorowi. Ja tam płacę za usługi
18
C.....a
C.....a
@goferek: Nie sądzę aby się to udało, chyba że po prostu ludzie kupowali pod inwestycje żeby wynajmować tylko bezdzietnym. W innym przypadku bez sensu, bardzo mało jest par które nigdy nie planują mieć potomka, a jak kupujesz mieszkanie i bierzesz ten kredyt na 30 lat to jednak z myślą aby ono było na życie, a nie do zmiany jak się dziecko urodzi.
18
LRF1000W
@goferek: Napisz post z tym pomysłem na madkowej grupie na FB,proszem(。◕‿‿◕。)
16
M.....8
M.....8
@goferek zarob i kup domek jednorodzinny jak ci sie cosnie pasuje w mieszkaniu w bloku z innymi ludzmi. Szkoda, że nie pamietasz jak byles gowniakiem i sam darles morde na caly regulator.
12
rawilson
@Matti28: ja nie darlem, moi rodzice potrafili mnie wychowac ¯\_(ツ)_/¯
12
M.....8
M.....8
a nie darlem, moi rodzice potrafili mnie wychowac ¯_(ツ)_/¯

@rawilson chyba w--------m, poili cię wodką, albo byles niedorozwiniety, że nie plakales po narodzinach przez najblizszy rok.
12