Aktywne Wpisy
ktos-z-przyszlosci +268

#youtubepremium za 60 zl family - i wy za to k---a placicie? znam lepsze sposoby na wydanie takiej kasy. wzialbym to dla rodziny co by sie nie meczyli z reklamami, ale za 60 zl? xD na pewno sa jakies hacki, ktos cos? moglbym powiedzmy zrezygnowac z ChataGPT za 80 zl, dolozyc do tej stowy i wziac to AI PRO od google jesli dadza tego YT premium w zestawie, sa takie

1. https://www.youtube.com/watch?v=MsYiHHH7lb4&feature=share
A potem przeczyta komentarz i dłuugą odpowiedź na ten film pana Jerzego.
https://www.bdb.com.pl/index2.php?d=main&m=708porada&id=26
I przy okazji: niespodzianka na początek roku!
Czy pamiętacie moją historię ze stolarzem, który w pewnym momencie zaczął mnie unikać? Oj, głupio mi było. Napisałem książkę o tym, w jaki sposób współpracować z wykonawcami i dałem się nabrać nierzetelnemu wykonawcy. Na szczęście historia zakończyła się szczęśliwie. :)
Znalazłem innego stolarza, który wykończy mi całe schody. Okazało się, że cena robocizny i potrzebnego materiału jest dość niska – stolarz potwierdził, że schody są zrobione dobrze, tylko wymagają wykończenia i pomalowania.
Skontaktowałem się więc w listopadzie z panem Dominikiem i powiedziałem, że jeżeli odda mi 1000 złotych to dla mnie sprawa jest zakończona. Poprosił o 2 tygodnie cierpliwości i o to, aby całą kwotę mógł wpłacić w dwóch ratach. Zgodziłem się. Potem dzwoniłem jeszcze dwa razy (ostatni raz przed świętami) i cały czas słyszałem, że pieniędzy nie ma. Potem były święta, Nowy Rok i już zabierałem się za podjęcie kolejnych kroków, aż tu nagle w czwartek dostaję emaila, że właśnie zrobił przelew na 500 złotych!
Ucieszyłem się, ale postanowiłem poczekać, aż pieniądze rzeczywiście znajdą się na moim koncie. Minął jednak piątek i… nic...
Zadzwoniłem do pana Dominika, sprawdził numer konta i był zdziwiony, że pieniądze nie doszły skoro mamy konta w tym samym banku. Przeprosił, rozłączyłem się i w tej samej chwili na moim koncie pojawiło się 1000 złotych. :)
Dla mnie sprawa jest więc zakończona. Co ciekawe, ostateczna cena za wykonanie schodów będzie nawet niższa od tej, którą bym zapłacił, gdyby pan Dominik wywiązał się ze swoich zobowiązań. :) Straciłem czas, ale pieniądze zostały w kieszeni, a moja historia dotarła do wielu tysięcy osób. Może dzięki temu uchronię innych przed kłopotami. Oby! I oby tak optymistycznie wyglądały pozostałe dni w 2019 roku
Cała historia i aktualizacja tutaj: https://blog.poradnik-budowlany.com/jak-dalem-sie-nabrac/
#budujzchaferem #budujzwykopem
@chafer: szkoda, że puszczsz to płazem. Następne osoby są potencjalnie narażone na tego oszusta. Takich trzeba eliminować, a nie ich olewać. Tobie się poszczęściło, bo chciałeś tylko 1000, następny może nie odzyskać znacznie większej kwoty, a mógłbyś go od takiej sytuacji uchronić gdybyś nie odpuścił :)
1. Stolarz wykonał schody. Nie wykończył ich (brak malowania, barierek i paru szczegółów), ale zapłaciłem tylko za materiał. Za robociznę mu nie zapłaciłem ani złotówki.
2. Stolarz zwrócił mi 1000 złotych, których oczekiwałem.
3. Sprawa została więc załatwiona polubownie. To nie odpuszczanie.
Aha, oczywiście jego dane zostaną w moim artykule. :)
-Pierwsza z nich to taka, że jeśli ktoś bierze kredyt na budowę domu i chce go spłacać to wydając więcej na lepsze ocieplenie będzie
bo nie wiem warto dzielić włos na 4 przy takiej skali i szukać optymalnej grubości styropianu żeby zaoszczędzić 1000 zł (piszę z poziomu totalnego laika xD)