Wpis z mikrobloga

Potrzebuję jakiegoś pdf do wydrukowania z podstawą prawną, że mają mnie bez kolejki w przychodni przyjąć.
Byłam dzisiaj i jestem tak zła, że jutro zabieram książeczki i się wbijam na chama.
Raz w życiu człowiek potrzebuje z lekarza skorzystać, wolne w pracy bierze z urlopu żeby na l4 nie iść to i tak go nie chcą przyjąć, bo moherom się w domu nudzi i idą sobie pogadać

#krwiodawstwo
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sesesesese: Po otrzymaniu tytułu ZHDK możliwość skorzystania poza kolejnością z ambulatoryjnych świadczeń zdrowotnych w placówkach ZOZ-ów.
Świadczeniobiorcy, którzy posiadają tytuł „Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi” lub „Zasłużonego Dawcy Przeszczepu” i przedstawili legitymację „Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi” lub „Zasłużonego Dawcy Przeszczepu” mają prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.
Podstawa prawna: Ustawa z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych
  • Odpowiedz
@vosmor: o dziwo nie. Jaja w tej przychodni jak nie wiem, kolejka juz byla do rejestracji jak przyszłam i wszyscy czekali na 7:45 jak zaczną się zapisy. Wybiła 7:45 rzucili się do rejestracji jak na obstawianie jakiejś gonitwy XD. 10 numerek miałam, ale pokazałam książeczki i babka powiedziała, że jak już lekarz będzie i przyjdę to wchodzę bez kolejki. o 9 lekarka zaczęła przyjmować, gościu z nr 1 chciał się
  • Odpowiedz