Aktywne Wpisy
KRogala2512 +5
Czy mamy tu mnóstwo botów, czy społeczeństwo jest tak głupie?
Za każdym razem gdy się pojawia temat energetyki, to powtarzane są te same brednie jakoby oze było najdroższym źródłem energii. Serio ludzie w to wierzą? Przecież to można w prosty sposób policzyć ile kosztuje budowa 1MWp farmy w Polsce, ile taka farma produkuje prądu rocznie i ile kosztuje ekwiwalent węgla do elektrownii.
Oczywiście padają argumenty - a co jak nie świeci? a co
Za każdym razem gdy się pojawia temat energetyki, to powtarzane są te same brednie jakoby oze było najdroższym źródłem energii. Serio ludzie w to wierzą? Przecież to można w prosty sposób policzyć ile kosztuje budowa 1MWp farmy w Polsce, ile taka farma produkuje prądu rocznie i ile kosztuje ekwiwalent węgla do elektrownii.
Oczywiście padają argumenty - a co jak nie świeci? a co

#primemma @MarcelinaM85 miał piękny pogrzeb
źródło: image
Pobierz

Z góry przepraszam osoby niezainteresowane.
Wrzucam .jpg by nie bawić się z tabelkami na wykopie :)
Szczegóły:
- Wszystkie zarobki to UoP
- Kwoty brutto są z umów. Nie wliczałem do zarobków premii bo były znikome rzędu 50-100zł brutto w skali roku.
- Kwoty netto to przybliżone średnio-roczne kwoty bez odliczeń na np. opiekę zdrowotną.
- KUP: autorskie koszty uzyskania przychodu (50%) w 60% a przy ostatnim wynagrodzeniu 70%
- Początkowe wynagrodzenia netto zaburzone są statusem studenta.
- 07.2012 obroniłem licencjat z Informatyki (dzienne)
- 10.2016 obroniłem magistra z Informatyki (dzienne z indywidualną organizacją studiów)
- Ostatnie wynagrodzenie uwzględnia rozliczanie się z różowym. W przeciwnym wypadku grudzień wpada w 2 próg podatkowy (-1k PLN netto)
- Podwyżki są w stosunku do poprzedzającego wynagrodzenia
- Wyliczenia kwot netto dla nowego wynagrodzenia wykonane tutaj(wyliczenia są zgodne ze stanem faktycznym poprzedniego wynagrodzenia z KUP)
1 Firma - Korporacja - Tester Oprogramowania, 0 dni zdalnych
2 Firma - do 40 osób - Programista .NET, 0 dni zdalnych
3 Firma - Korporacja - Programista .NET, 2/3 dni zdalne w tygodniu
Więcej szczegółów oprócz nazw firm nie jestem chyba w stanie podać :)
#zarobki #progresjazarobkow (piękny tag ;)) #programista15k
źródło: comment_FeBVizTxFlbwSIsIcswaUvsXJR35pdgf.jpg
Pobierzte 15 k to UOP czy na DG ?
@pur3pwnage: czy masz już swojego pasożyta, by być prawilnym beta bankomatem?