Wpis z mikrobloga

Sezon na rower już za tydzień, myślałem nad zmianą sprzętu. Obecnie posiadam rower trekingowy (Coś tam Vortex) osprzęt: wolnobieg sunrace 8 rzędów, kaczor tył shimano tourney, przerzutki z przodu sunrace n30, koła 28'' (185cm wzrostu).
Czy znajdę coś lepszego za około 1500-1700 zł (może być używany).

Jak macie zorganizowany zestaw ratunkowy (tj. dętka i klucze) w razie awarii koła? Szukam jakiegoś minimalistycznego rozwiązania.

#rower #rowery
  • 24
  • Odpowiedz
@kojos: To taki allegrowy hit, w tej cenie po prostu b. konkurencyjna oferta jeśli chodzi o osprzęt, kolega ma taki i sobie chwali, ogólnie dobra kultura pracy. Myślę, że mniejsza czyli 19" rama będzie lepsza. Jesteś trochę na granicy.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kojos: tiagra to szosowa grupa, nie znam się za bardzo ale chyba jest to półka Alivio.

Mierzyć od dołu wora, bo wiadomo im starszy tym mniej gibki i trzeba mniejszej ramy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kojos: Bardzo fajny rower MTB 29, przednia przerzutka nie jest tak istotna. Jeśli chodzi o napęd to nie ma tu wielkich różnic. Za to są lepsze hamulce, co do ramy nie mam zdania, różnie piszą o Krossie, ale na pewno nie gorsza niż w tym Lazaro. Tylko, że to jest rower górski (szeroka opona), na asfalcie będzie to odczuwalne. Za to w teren fajniejszy.
  • Odpowiedz
@kojos: Jeżeli bierzesz pod uwagę używkę, to w tym przedziale możesz szukać rowerów z osprzętem Deore, jest to grupa o półkę wyżej niż Alivio i charakteryzująca się już naprawdę przyzwoitymi parametrami. Inna kultura pracy, napęd radzi sobie w cięższych warunkach, nie jest to jeszcze rozwiązanie dla profesjonalistów, ale wprowadza niektóre rozwiązania z grup wyższych. W przypadku Acery/Altusa/Alivio różnice nie są jakieś znaczące, wytrzymałość podobna, waga podobna, w napędzie to np. jedna
  • Odpowiedz