Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
Katastrofa... One Punch Man s2 wygląda po prostu jak ubogi krewny pierwszej serii.

Oczekiwania mam teraz zerowe (°°

#animedyskusja #onepuchman #anime
jaqqu7 - Katastrofa... One Punch Man s2 wygląda po prostu jak ubogi krewny pierwszej ...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Devcio: Nawet nie chodzi o studio (chociaż JC Staff też ma swoje za uszami), a o reżysera pierwszego sezonu. Poprzednia siła kreatywna, to byli głównie freelancerzy i ludzie z BONES, których do projektu wciągnął właśnie szef projektu. Teraz niestety go zabrakło i cała ekipa odpowiedzialna za OPM się zmieniła.

Dodatkowo JC Staff nabrało całą masę projektów i się rozciągnęło strasznie. Na ten moment mają gotowych zaledwie dwa odcinki OPMs2 -
  • Odpowiedz
@jaqqu7: nie znam może realiów tych studiów, ale zmiana studia to raczej zmiana całej ekipy zajmującej się oprawą graficzną, przy zmianie samego reżysera reszta mogłaby być w niezmienionej postaci.
Ostatecznie się oceni po pierwszych paru odcinkach, czy tragedia, czy może być, bo przewyższenia S1 się nie spodziewam :P
  • Odpowiedz
@jaqqu7: A tam, nie jest źle. Przynajmniej starają się utrzymać ten sam styl graficzny (i moim zdaniem wychodzi im to całkiem całkiem), niż o---------ć coś w stylu Yahari. Tylko muszą jeszcze popracować nad nosami niektórych postaci.
  • Odpowiedz
  • 2
@Kliko: Przecież styl różni się. Porównaj sobie projekty postaci i tutaj wygląda o wiele, wiele gorzej. W jednej scenie Genos ma ciało z kiepskiego CG. Animacja jest strasznie niemrawa i pozbawiona dynamiki. Dziwny filtr nałożony na obraz również nie pomaga. Część scen nie ma w ogóle animacji. Gdyby to była inna seria, to może by przeszło - ale w porównaniu do sezonu pierwszego, no póki co zostaje zmiażdżona. Tym bardziej,
  • Odpowiedz
  • 0
@guest: Ekipa kreatywna odpowiedzialna za S1 jest obłożona pracą. Komitet produkcyjny zamiast postawić na jakość - postanowił oddać komuś jak najszybciej do zrobienia.
  • Odpowiedz
@jaqqu7: CGI u Genosa? Nie widzę tam żadnego CGI. Tzn. pewnie jest, jak to wszędzie w dzisiejszych czasach (może poza studiem Ghibli), ale nie jest to chamskie CGI w stylu Berserka. Czepiasz się ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kliko: W momencie gdy unika laserów w powietrzu - gdzie jest zwyczajnie przesuwany po ekranie. Tam widać dość wyraźne, że jego ciało jest wygenerowane w CG.
  • Odpowiedz
@Kliko: Ja doskonale wiem o tym, że CG jest powszechne. Nawet Ghibli używa od lat. Natomiast moim problemem jest tutaj, że ruch wygląda zwyczajnie mało dynamicznie - co jest olbrzymim problemem dla takiej serii jak OPM.
  • Odpowiedz
Na ten moment mają gotowych zaledwie dwa odcinki

@jaqqu7: Naprawdę na dzień dzisiejszy tylko dwa?

BONES, który ma trzy wewnętrzne studia

Nie, zawsze mieli cztery, teraz mają piąte zajmujące się filmami E7
  • Odpowiedz
Naprawdę na dzień dzisiejszy tylko dwa?

@bastek66: Tak. Produkcja zaczęła się dość późno i jak pisałem J.C.Staff jest z------e robotą.

Nie, zawsze mieli cztery, teraz mają piąte zajmujące się filmami E7 HiEvolution

Dzięki za doprecyzowanie. Mój błąd.
  • Odpowiedz