o, i dbają o bezpieczeństwo wszystkich małych robaczków, naklejka: Pesticide safe! Nie widziałem tych pesticidów w zoo, ale to na pewno jakieś słodziutkie żuczki
@KarLak: stawiam ze kolo 0,000001% marketow tak pakuje towar. Plastik zakazali w tajlandii dopiero na wyspach. Tylko tam maja jakąś mini świadomość. Na wybrzezu można śmiało śmiecić ile się da.
Nie - nie jest. Opakowania plastikowe są GENIALNE. Tym bardziej że sporo tworzyw które uważamy za "plastik" jest pochodzenia biologicznego i jest w 100% biodegradowalne w krótkim czasie. np. celofan.
Tym bardziej że sporo tworzyw które uważamy za "plastik" jest pochodzenia biologicznego i jest w 100% biodegradowalne w krótkim czasie.
np. celofan.
@graf_zero: Ja też nie uważam, że zawinięcie czegoś w srajtaśmę z bananowca jest czymś wybitnym, ale z tym zachwytem nad plastikiem to popłynąłeś kolego mocno xD
@Ustrojstwo: wróciłem z tajlandi i wietnamu 28marca po 3 tygodniach... większego syfu nigdy nie widizałem... a te liście bananowca tak owszem ale to wszystko wkładają później w worek... :) ale i tak podanie kawy jest najlepsze :D kubek do ktorego wkłądają słomkę taką całość wkładają w taki woreczek foliowy specjalny przystosowany (takie nosidełko) i to wszystko wkładają w reklamówkę i do tej reklamówki wrzucają chusteczkę :) oczywiście fabrycznie zapakowaną w
@graf_zero: wikipedia podaje, że tego celofanu praktycznie się już nie używa, masz jakieś źródła które potwierdzą twoją tezę? Bo ja głównie widzę LDPE wszechobecne i HDPE
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#ekologia #ciekawostki
źródło: comment_OGGdR9xMfICN2e5vMSDOqOEQiItb22KN.jpg
Pobierz@MiQ27: albo w obierki od buraków i ziemniaków.
Opakowania plastikowe są GENIALNE.
Tym bardziej że sporo tworzyw które uważamy za "plastik" jest pochodzenia biologicznego i jest w 100% biodegradowalne w krótkim czasie.
np. celofan.
źródło: comment_JFR0vd93umb0dCAiwhMlnlQwpZTwAhP1.jpg
Pobierz@graf_zero: Ja też nie uważam, że zawinięcie czegoś w srajtaśmę z bananowca jest czymś wybitnym, ale z tym zachwytem nad plastikiem to popłynąłeś kolego mocno xD
ale i tak podanie kawy jest najlepsze :D
kubek do ktorego wkłądają słomkę taką całość wkładają w taki woreczek foliowy specjalny przystosowany (takie nosidełko) i to wszystko wkładają w reklamówkę i do tej reklamówki wrzucają chusteczkę :) oczywiście fabrycznie zapakowaną w
jedynie na wyspach widizałem ludzi plus śmieciarki ale co dalej się z tym działo to nie mam pojęcia.
@graf_zero: wikipedia podaje, że tego celofanu praktycznie się już nie używa, masz jakieś źródła które potwierdzą twoją tezę? Bo ja głównie widzę LDPE wszechobecne i HDPE
Nie.