Aktywne Wpisy

lubie-sernik +422

rezoner +88
Czy może być bardziej przełomowy moment w życiu mężczyzny niż obejrzenie z dzieckiem odcinka "Reksio i świerszcz"? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wykop30plus #dzieci
#wykop30plus #dzieci
źródło: image
Pobierz

No dałem sobie wcisnąć kartę kredytową z millenium, oraz limit i w sumie głupio zrobiłem bo nie orientuje się, a muszę się zorientować bo jak karty nie będę używać to mam 7.99, a jak opłata za ten limit jest chyba coś albo 1 rok pierwszy za darmo, a następnie za 10zl albo jakoś inaczej już nie pamiętam dokładnie. Nie ma ktoś konta #millenium żeby wiedzial?
Aha, nigdy nie akceptujecie zawierania umów co do kart czegokolwiek z bankiem.
Konsultant czyta umowę przez telefon xD
#banki #bankowosc #kartakredytowa #pieniadze
Tabelę opłat i prowizji masz na stronach banku.
Od siebie polecam kredytówki w citibanku bo jest bezwarunkowo bezpłatna;
Plus pogaś wszystkie pierdoły
Załóż sobie revolut i załatwiasz takie rzeczy na początku miesiąca raz-dwa.
Wspomnianą kartę Citi sprawdź w promocji z telefonem Xiaomi. A z nią też będziesz mieć rabat 4% na booking.com
źródło: comment_52Z3c9xjREmTuO5vx9n9NqofzTtoULTx.jpg
Pobierzopłata za kartę to 7,99 w przypadku niewykonania 5 transakcji na dowolną kwotę w miesiącu
za korzystanie z limitu nie ma opłat jeseli nie korzystasz z debetu dłużej niż 7 dni w każdym okresie rozliczeniowym, opłaty za przyznanie i rezygnację nie ma. a naliczana jest prowizja za a) podwyższenie - od kwoty limitu (jeśli wnioskujesz) i b) odnowenie po roku czasu (chyba że na min. 2 tyg przed zrezygnujesz w
@Singularity00: @Xune: jak kredytówka to w citi, zapisane
@Issac: no właśnie chyba muszę iść do oddziału i zrezygnować przynajmniej z limitu, bo mi to w zupełności niepotrzebne raczej
Co do monitorowania ilości transakcji, masz przecież historie transakcji...miesiecznie robię z ponad 100 transakcji
kiedyś trzeba było robić roczne obroty po kilka tys. wtedy to mogło być klopotliwe. wykonanie 5 transakcji na złotówkę to nic
@Marcinowy: w sensie nie da się czy jest to nieopłacalne?
@maystaa: to znaczy jak tak to jakiś mirek napisał, że ustalę sobie automatyczne przelewey to problemw sumie znika. Ewentualnie muszę wkuć do głowy datę rozpoczęcia okresu rozliczeniowego i pamiętać żeby w pierwszej kolejności zrobić 5 płatności kredytową.
No w sumie nie wiem po co mi kredytówka.
Jedyną
Karta Kredytowa służy do płacenia BEZGOTOWKOWEGO. Za wypłatę w bankomacie jest pobierana opłata w wysokości 5-8% ale nie mniej niż 10zl i odrazu oprocentowane. Zależy jakieś jest oprocentowanie w skali roku na karcie. 10-20% (RRSO).
Pytam, po co Ci KK jak nie wiesz jak z niej korzystać i sobie tylko problemów narobisz?
@Marcinowy: no właśnie żeby się nauczyć
Promocja z premią 200 zł za kartę kredytową w Millennium obowiązuje tylko dla wniosków złożonych o kartę przez bankowość internetową lub aplikację mobilną.
Rabaty za płatności kartami daje jeszcze Pekao. Na booking.com zwrot wynosi 4% (ale szczegóły do wyczytania: http://rabatypekao.pl/superoferty.html)