Aktywne Wpisy

maniel +177
mirki, *rwa mać, *ujnia z grzybnią, żonka dała się oszukać na blika, rano zbombardowali ją telefonami z warszawskich numerów, Provident Polska że niby coś z kartą wyciekło, pieniądze są w niebezpieczeństwie, trzeba przelać na inne konto, potem dzwoni policja, sam komendant, że to prawda, pismo o wszczęciu postępowania przychodzi na whatsapa, komendant nawet zadzwonił na kamerkę, nawinął makaron na uszy, cały czas siedział na linii, żona zbaraniała bo strach, ważny pośpiech itp,
źródło: image
Pobierz
czerwonykomuch +85
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

Dużo pracuje w photoshopie, illustratorze, indesign, ma zazwyczaj otwarte setki zakładek w google chrome.
Postawiłem w tej konfiguracji na nietypowe połączenie - Intel + AMD.
i5-9400F ma świetne wyniki w testach, dotychczasowym faworytem był Ryzen 2600. Czy to dobry wybór?
Karta grafiki? Aby była, aby można było sobie raz na jakiś czas pograć w overwatch. Chciałbym żeby karta była w tym przedziale cenowym i wykazywała się dużą kulturą pracy. RX 570 > 1050, więc wybór padł na Radka.
Dużo RAMU, bo w/w aplikacje lubią ram.
Komp nie będzie podkręcany.
Jestem otwarty na sugestie, wydaje mi się, że jestem skłonny postawić kompa na Ryzenie, ale potrzebuje argumentów. Ten 9400F wydaje się być bardzo ok.
Konfiguracja:
- i5 9400F
- RX 570 MSI 4GB
- Płyta Gigabyte B360M D3H
- Pamięć G. Skill Aegis DDR4, 32GB, 3000 Mhz, CL16
- Zasilacz SilentiumPC Vero L2 600W
- Dysk SSD Cruxial MX500
- Dysk HDD Toshiba P300 1 TB
#pcmasterrace #zestawkomputerowy #komputery #intel #amd
źródło: comment_0oHc6kSmkB5weEpy0IOfHa426B1XBG4t.jpg
Pobierzhttps://www.pugetsystems.com/labs/articles/Photoshop-CC-2018-NVIDIA-GeForce-vs-AMD-Radeon-Vega-1197/
@Papilon: nie lepiej dysk m2?