Aktywne Wpisy
snorli12 +31
Mam pytanie do osób co chodziły do #licbaza #studbaza w latach 90tych i na początku 2000s
Wtedy też młodzież się tak ubierała? Czy to całkiem nowy styl? Bo mi się wydaje, że wtedy też była taka moda. Ktoś wytłumaczy skąd to się wzięło? Bo jakby ktoś się tak ubrał w 2014 roku uznaliby go za bezdomnego albo za lumpa
Mam wrażenie, że to się zaczęło jakoś w 2020 roku
#pytanie #pytaniedoeksperta #
Wtedy też młodzież się tak ubierała? Czy to całkiem nowy styl? Bo mi się wydaje, że wtedy też była taka moda. Ktoś wytłumaczy skąd to się wzięło? Bo jakby ktoś się tak ubrał w 2014 roku uznaliby go za bezdomnego albo za lumpa
Mam wrażenie, że to się zaczęło jakoś w 2020 roku
#pytanie #pytaniedoeksperta #
Kopyto96 +144
Dlaczego w Polsce kebab jest droższy niż w Niemczech?
Dlaczego w Polsce espresso koszutje więcej niż we Włoszech?
Dlaczego w Polsce zapłacimy za ramen więcej niż w Japonii?
Dlaczego ceny nieruchomości są często droższe niż na zachodzie?
Dlaczego w Polsce burger nie jest tańszy niż w USA?
Dlaczego wakacje w polskich kurortach są droższe niż w Hiszpańskich? XDDD (odlicz lot i policz all inclusive w Hiszpanii versus we Władysławowie w 3/4 gwiazdkowym
Dlaczego w Polsce espresso koszutje więcej niż we Włoszech?
Dlaczego w Polsce zapłacimy za ramen więcej niż w Japonii?
Dlaczego ceny nieruchomości są często droższe niż na zachodzie?
Dlaczego w Polsce burger nie jest tańszy niż w USA?
Dlaczego wakacje w polskich kurortach są droższe niż w Hiszpańskich? XDDD (odlicz lot i policz all inclusive w Hiszpanii versus we Władysławowie w 3/4 gwiazdkowym
Polędwica wagyu to nadmięso, nie jadłem nigdy nic lepszego, jeżeli tylko będziecie mieli okazję to bierzcie bez zastanowienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#gotujzwykopem #foodporn
Komentarz usunięty przez autora
Profanacja incoming
Dodatkowo polędwica wcale nie jest najlepszym kawałkiem(jest najdroższym kawałkiem) i to zależy od preferencji. Ogólnie z reguły najładniejsze kawałki mięsa są z tej części krowy, ale inne części są bogatsze w smaku.
Każdy kucharz ma jakiś tam swój ulubiony kawałek krowy.
@roots18: drogo, w Holandii niedaleko mnie jest jedna z dwóch farm Wagyu i ceny tam są dużo bardziej "przystępne", za 200g lepszych części około €30, ale nie chce mi się specjalnie tam jechać. Za to jeden z wykopków ostatnio był:
https://www.wykop.pl/wpis/40423987/gotujzwykopem-chwalesie-foodporn-gzw-dwa-kawalki-w/
Poza tym szczerze mówiąc zastanawiam się czy to co jest na zdjęciach nie jest aż za tłuste... Ja na przykład "zwykły" rib-eye
Komentarz usunięty przez autora
https://www.youtube.com/watch?v=ow6yJN_YORA
@roots18: byłbym co do tego sceptyczny, bo nie próbowałem. Już się nauczyłem, że jeżeli o produkty spożywcze to różnie bywa.
Wiem, że rzekomo ilość przetyków tłuszczowych decyduje o jakości mięsa, ale tak jak wspomniałem - zazwyczaj tak tłusta wołowina do mnie nie przemawia, wolę zdecydowanie chudsze części polędwicy, pomimo że to ribeye czy antrykot
@geuze: no pewnie, nie każdy musi lubić tłuste, moja wątroba też niezbyt lubi ( ͡° ͜ʖ ͡°) co do tego że ribeye czy antrykot są najdroższe to chyba niezbyt tak jest. Fillet i fillet mignon są najdroższe,
@roots18: zazwyczaj cena jest dosyć podobna, może polędwica jest odrobinę droższa.